Lazion huippulaituri Luis Alberto on kertonut, miksi siirtyminen Liverpoolista Roomaan vuonna 2016 oli hänen koko elämänsä ”paras päätös”.

Espanjan maajoukkuemiestä pidettiin lupaavana hankintana kun Liverpool toi hänet Anfieldille noin kahdeksalla miljoonalla eurolla Sevillasta vuonna 2013.

Alberto vietti kolme vuotta englantilaisseuran kirjoilla, mutta kentälle hän ei päässyt Liverpoolin paita päällä kuin 12 kertaa. Hänet lainattiin kaksi kertaa takaisin Espanjaan, missä hän vietti väliaikaisen jakson sekä Malagassa että Deportivo La Corunassa.

Lazio huomasi Alberton potentiaalin hänen esityksistään Espanjassa, napaten hänet Liverpoolin omistuksesta itselleen vain neljällä miljoonalla eurolla.

Luis Alberto (vas.) ei onnistunut lukitsemaan paikkaansa Liverpoolin avainkokoonpanossa. Kuva: Getty Images

Laziossa 27-vuotiaan pelintekijän ura lähti nopeasti uuteen nousuun. Tällä kaudella Alberto on pelannut 25 ottelua Serie A:ssa, johdattaen joukkueensa sarjataulukon toiselle sijalle neljän maalin ja 13 maalisyötön avulla.

Alberton mukaan hän teki elämänsä parhaan päätöksensä lähtiessään Liverpoolista, missä hän päätyi silloin tällöin harjoittelemaan yksin.

– En saanut Liverpoolissa niin paljon peliaikaa kuin olisin halunnut, jonka jälkeen aloitin hyvin Malagassa. Nautin jalkapallostani myös Deportivossa, mutta sitten loukkaannuin, Alberto kertoi Onda Ceron haastattelussa.

– Otin suuren askeleen ylöspäin siirtyessäni Lazioon, mikä on aivan mahtava seura. Lazioon siirtyminen oli elämäni paras päätös.

– Kukaan ei oikein tiennyt minua ja se oli minun syytäni. Liverpoolissa minä harjoittelin yksikseni, mutta muutin mentaliteettiani (valmentaja Juan) Campillon kannustuksesta ja otin seuraavan askeleen.

Lähde: Goal