Vuodesta 2002 erilaisia urheilutoimijoita pelaajista aina sarjoja hallinnoiviin elimiin saakka edustanut asianajaja Nick De Marco sanoo lakitulkinnan kausien mahdollisesti venyessä olevan selkeä. Kenenkään ei ole pakko jatkaa sopimuksiaan.

FIFA suositteli tällä viikolla, että pelaajat, joiden sopimukset ovat katkolla kesällä, jatkaisivat niitä siihen saakka että kausi lopulta saadaan päätökseensä. De Marco uskoo näin monessa tapauksessa myös käyvän, vaikkei laki sitä edellytäkään.

– Kukaan ei voi pakottaa pelaajia pysymään seuroissaan. Ei FIFA, FA, eivätkä seurat. Pelaajat voivat marssia ulos seuroistaan kesäkuun lopussa, mikäli heidän sopimuksensa päättyy tuolloin.

– Tulevatko tällaiset pelaajat toimimaan näin, on täysin eri asia. Se on heidän itsensä päätettävissä, mutta taloudellisesta puolta on varmasti harkittava. Luultavimmin monet pelaajat tulevat tekemään hyvin lyhytaikaisia jatkosopimuksia nykyisillä ehdoilla.

Yhtä tiettyä ratkaisumallia tuskin on olemassa.

– Jos kyseessä on esimerkiksi uransa loppupuolella oleva pelaaja, jolla on kenties tehtävissä enää yksi sopimus, on epätodennäköistä että tällöin olisi kiinnostusta tehdä jatkosopimus vaikkapa vain muutamaksi viikoksi.

Lähde: Sky Sports