Chelsean ja Liverpoolin entinen hyökkääjä Daniel Sturridge on kertonut huvittavan tanssituuletuksensa syntytarinan, kiittäen samalla kaikkia fanejaan sen saamasta suosiosta.

Turkkilaisseura Trabzonsporista lähtenyt Sturridge on tällä hetkellä ilman seuraa, mutta hänen tuuletuksensa nauttii yhä suuresta suosiosta erityisesti videopelien parissa.

Englannin entisen maajoukkuehyökkääjän tuuletus tuli kaikille tutuksi viimeistään kaudella 2013-14, kun hän auttoi Liverpoolin lähelle Valioliigan mestaruutta 22 täysosumalla.

Sturridge kertoi, miten hän imitoi nuorempana Faustino Asprillan ja Ian Wrightin maalituuletuksia, keksien oman tanssinsa kuitenkin täysin itse.

– Sen nimi on ”The Sturridge -dance”. Se ei ole ”The Wave” niin kuin FIFA:ssa, se ei ole sen oikea nimi, Sturridge kertoi YouTube-kanavallaan.

Liverpoolin Alberto Moreno yritti matkia Daniel Sturridgen tanssia helmikuussa 2015. Kuva: Getty Images

– Hengailin serkkujeni ja ystävieni kanssa minun asunnollani. Siellä soi house-musiikki, [jotkut] kuvasivat meitä, ja muutama juoma virtasi, tiedättehän te.

– Yksinkertaisesti, minä aloitin vain tekemään sitä liikettä. Se liike ei ollut silloin yhtä sulavaa, eikä suorittaminen ollut yhtä puhdasta, mutta olin silloin hieman hiprakassa ja päätin vain liikkua sillä tavalla.

– Meidän kaikkien mielestä se oli hulvattoman hauskaa. Sitten minä sanoin: ”Arvatkaa mitä? Jos teen maalin, teen tämän tanssin!”

– Ensimmäinen kerta kun tein sen tanssin taisi olla Manchester Unitedia vastaan Carling Cupissa Stamford Bridgellä, kun pelasin Chelsealle. Se oli ensimmäinen kerta kun toin tanssini julkisuuteen. Mutta huomautan, että se on kehittynyt siitä hetkestä paljon. Se ei ollut silloin yhtä sulavaa tai viehkeää kuin nyt.

Sturridgen mielestä maalituuletukset ovat sellainen asia, millä pelaajat voivat ”määritellä heidän oman luonteensa”. 30-vuotias kärkimies kuitenkin muistuttaa, ettei niiden tarvitse olla liian monimutkaisia, nostaen yhdeksi esimerkiksi Newcaste-legenda Alan Shearerin ikonisen tuuletuksen.

[readmore from=Liverpool]

– En sanoisi, että tanssiminen olisi millään tavalla pakollista, hän jatkoi.

– Alan Shearerilla oli ikoninen maalituuletus – kaikki tietävät sen käden ilmassa. Robbie Keane teki sen kuperkeikan ja kärrynpyörän ja kaikki nämä jutut. Joten olemassa on paljon tuuletuksia, jotka ovat minusta ikonisia.

– En itse uskonut tämän [tuuletuksen] kantavan näin pitkälle. Olen siitä hyvin otettu. Haluan siksi kiittää kaikkia fanejani siitä, että minun tuuletukseni tullaan muistamaan yhtenä lajin parhaista.