Englannin maajoukkueen entinen toppari Norman Hunter on menehtynyt tänään, perjantaina, aamulla koronavirukseen 76 vuoden iässä, kertoo hänen entinen seuransa Leeds tiedotteessaan.

Hunter vietiin sairaalaan viime viikolla, kun hänellä todettiin koronavirustartunta, ja Leeds kertoi eilen, että hänen vointinsa on heikentynyt huomattavasti.

Leeds pestasi hänet Birtley Juniorsin riveistä vuonna 1959 ja antoi hänelle debyytin edustusjoukkueessa kolme vuotta myöhemmin Swanseaa vastaan. Kaikkiaan Hunter pelasi Leedsissä 14 vuoden aikana 726 ottelua voittaen seurassa muun muassa kaksi Englannin pääsarjamestaruutta sekä kertaalleen FA Cupin, liigacupin ja Euroopan cup-voittajien cupin. Vain Jack Charlton (773), Billy Bremner (772) ja Paul Reaney (748) ovat esiintyneet Peacocksin paidassa useammin.

Myöhemmin urallaan Hunter edusti myös Bristol Cityä ja Barsnleya. Englannin A-maajoukkueessa Hunter pelasi 28 ottelua ja oli mukana vuoden 1966 maailmanmestaruuden voittaneessa joukkueessa, muttei päässyt kisoissa kentälle.

– Hän jättää valtavan aukon Leeds Unitedin perheeseen. Hänen perintönsä ei unohdu ikinä, kommentoi Leeds tiedotteessaan.