Moni pitää Manchester Cityn manageria Pep Guardiolaa maailman parhaana jalkapallovalmentajana. Espanjalainen Guardiola, 49, on niittänyt menestystä kotimaassaan Barcelonan käskyttäjänä, Saksassa Bayern Münchenin peräsimessä ja Englannissa Cityn kanssa.

Guardiolan alaisuudessa Bayernissa pelannut, nykyään qatarilaista Al-Duhailia edustava, Medhi Benatia ei kyseenalaista entisen päävalmentajansa taktista osaamista, mutta hänelle jäi Guardiolasta huono kuva ihmisjohtajana.

– Taktisessa mielessä hän on maailman paras valmentaja. Minusta kukaan ei ole parempi, kommentoi marokkolaistoppari Goalille.

– En kuitenkaan pitänyt hänestä kovinkaan paljon, mitä tulee suhteisiin pelaajien kanssa. Siitä näkökulmasta hän ei tehnyt minuun vaikutusta.

Guardiolan ja Manchester Cityn sopimus päättyy kesällä 2021, ja huhuissa häntä on viety italialaisjätti Juventukseen. Torinon suurseurassa vielä viime vuonna pelannut Benatia, 32, ei kuitenkaan usko, että Bianconerilla on tarvetta vaihtaa päävalmentajaa. Tällä hetkellä Juventuksen puikoissa on Maurizio Sarri, joka valmensi viime kaudella Chelsean Eurooppa-liigan mestariksi.

Guardiola voitti maaliskuun alussa kuudennen pokaalinsa Cityn managerina, kun hänen joukkueensa kaatoi Aston Villan liigacupin loppuottelussa 2-1. Kuva: Getty Images

– Hän [Guardiola] sopisi varmasti Juveen, mutta minusta Sarrilla on loistava idea jalkapallosta, sanoi Benatia.

– Tämä kausi on ehkä ollut hieman monimutkaisempi Juven osalta, mutta muutokset vaativat aina kärsivällisyyttä. Eikä meidän sovi unohtaa, että puhumme joukkueesta, joka kilpailee yhä mestaruuksista joka kilpailussa.

– Joten tähän mennessä on tehty hyvää työtä, eikä minusta ole reilua puhua muista valmentajista nyt. Bianconerilla on hyvä valmentaja.