Kenian maajoukkueen kapteeni ja keskikenttäpelaaja Victor Wanyama jätti Tottenhamin viime kuussa ja siirtyi Major League Soccerissa pelaavaan Montreal Impactiin, jonka ei tarvinnut maksaa hänestä siirtokorvausta.

Wanyama, 28, pelasi Tottenhamin entisen managerin Mauricio Pochettinon alaisuudessa jo Southamptonissa ja seurasi häntä parin vuoden viiveellä Lontooseen. Kenialaisjärkäle oli debyyttikaudellaan Spursissa lähes koskematon avauksen pelaaja, mutta seuraavina vuosina hänen peliaikansa väheni loukkaantumisten ja muiden pelaajien vahvojen esitysten myötä.

Kuluvalla kaudella Wanyama pääsi Valioliigassa vaihdosta kentälle kuudennella ja seitsemännellä kierroksella, mutta istui muuten penkillä tai jäi tyystin kokoonpanon ulkopuolelle. Ennen siirtoaan Montrealiin hän pelasi tällä sesongilla Tottenhamissa vain reilut sata minuuttia.

Marraskuussa Tottenham pestasi Pochettinon tilalle José Mourinhon, mutta Wanyama pääsi pelaamaan portugalilaisen alaisuudessa vain yhdeksän minuutin verran.

Wanyama kertoi The Athleticin haastattelussa, että hän koki olevansa täydessä pelikunnossa toivuttuaan vakavasta polvivammasta, mutta Pochettino ei luottanut häneen enää.

– En ikinä riidellyt Pochettinon kanssa, mutta halusin puhua hänen kanssa.

– Menin käymään hänen toimistossa, mutta hänellä oli kiire. Näin hänen apuvalmentajansa Jesús Pérezin, joka kehotti minua olemaan kärsivällinen ja sanoi, että tilaisuuteni tulee vielä. Blah, blah, blah. En mennyt tapaamaan heitä enää. Siksi lähdin seurasta.

Kaikkiaan Wanyama pelasi Tottenhamissa 97 ottelua. Kuva: Getty Images

– Rakastan Spursia, mutta rakastan jalkapallon pelaamista enemmän.

Montreal Impactissa Wanyamaa odottivat Arsenalin legendahyökkääjä, valmentajaksi ryhtynyt Thierry Henry, sekä Kanadan kylmä sää.

– En voinut ensimmäisenä päivänäni uskoa, kuinka kylmä siellä oli. Valmentaja [Henry] antoi minulle hanskat ja hatun. Minulla oli silti kylmä, joten vedin toiset hanskat käteen ja puin päälle takin. En voinut lopettaa juoksemista, koska minulle tuli liian kylmä, jos lopetin. Valmentaja tykkäsi siitä.

Tammikuussa Wanyamaa tavoitteli myös belgialainen Club Brugge, mutta seurat eivät päässeet siirrosta sopuun.

– Spurs halusi liikaa rahaa, selvensi Wanyama.