Argentiinan entinen maajoukkuemaalivahti Carlos Roa on kertonut, kuinka hänen uskonnolliset vakaumuksensa estivät häntä siirtymästä Manchester Unitediin vuonna 1999.

Vuoden 1998 MM-kisoissa loistanut Roa oli yksi maailman kuumimmista maalivahdeista vuosisadan vaihtuessa. Hän oli samana vuonna johdattanut Real Mallorcan Espanjan Supercupin voittoon ja UEFA cup-voittajien cupin finaaliin.

Sir Alex Ferguson halusi tuoda Roan Peter Schmeichelin tilalle, sillä legendaarinen tanskalaisvahti oli päättänyt lähteä seurasta kauden 1998-99 jälkeen. Roa oli kuitenkin hyvin tunnollinen Seitsemännen päivän adventisti, minkä takia hän yllättäen ilmoitti jäävänsä eläkkeelle vain 30 vuoden ikäisenä.

Carlos Roa torjui kaksi rangaistuspotkua Englantia vastaan vuoden 1998 MM-kisojen neljennäsvälierissä. Kuva: Getty Images

Roa päätti lähteä tekemään hyväntekeväisyystyötä hänen kirkolleen, sillä hän pelkäsi maailmanlopun koittavan vuonna 2000. Siirto Manchester Unitediin kariutui, mikä luonnollisesti jäi kaduttamaan Roaa urheilullisesta näkökulmasta katsoen.

– Olin siihen aikaan hyvin kiintynyt uskontoon ja raamatun tutkimiseen. Se oli hankala päätös, mutta samalla hyvin huomaavainen – ja minun perheeni oli siitä samaa mieltä kanssani, Roa kertoi Daily Mirrorin haastattelussa.

– Ihmiset seurassani luulivat, että olisin tullut takaisin, ja että he saisivat minusta paljon rahaa sillä [Manchester United] -siirrolla, joka oli tapahtumassa.

Carlos Roa nousi Argentiinan sankariksi. Kuva: Getty Images

– Tänä päivänä minä olen yhä sitä mieltä, että henkisellä tasolla se oli todella hyvä päätös. Mutta urheilullisesta näkökulmasta katsoen se ei ollut, koska jätin jalkapallon urani parhaimmassa vaiheessa.

[readmore from=Manchester-United]

– Olisin voinut edetä urallani todella pitkälle mahtavilla sopimuksilla ja saada tilaisuuden pelata Englannissa, Roa haikaili.

Kaikki osapuolet tuntuivat jokseenkin kärsineen Roan ratkaisusta. Argentiinalaisvahti palasi eläkkeeltä alle vuoden tauon jälkeen, mutta ei koskaan onnistunut palaamaan parhaimpaan vireeseensä. Hän putosi pois Mallorcan ykkösvahdin tontilta ja siirtyi lopulta sarjatasoa alemmas.

Sir Alex Ferguson ei sen sijaan onnistunut löytämään Schmeichelin tilalle tarpeeksi hyvää maalivahtia useampaan vuoteen. Mark Bosnich, Fabien Barthez, Roy Carroll ja Tim Howard olivat kaikki pettymyksiä Unitedin maalilla, kunnes vuonna 2005 Old Traffordille saapunut Edwin van der Sar onnistui täyttämään Schmeichelin hanskat.