Arsenalin entinen maalivahti Manuel Almunia luottaa siihen, että Tykkimiehet nousee Mikel Artetan johdolla takaisin huipulle.

Espanjalainen Arteta, 38, nimitettiin Arsenalin päävalmentajaksi joulukuussa, ja hän on lyhyessä ajassa tuonut kaivattuja muutoksia lontoolaisten pelaamiseen. Mutkiakin on tullut matkalla vastaan; helmikuussa Arsenal tippui Eurooppa-liigasta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kreikkalaiselle Olympiakosille.

Vuosina 2004-2012 Arsenalia edustanut Almunia, 42, pelasi lyhyesti Artetan kanssa samaan aikaan Tykkimiehissä ja uskoo, että hänen entinen joukkuekaverinsa oli oikea valinta lontoolaisseuralta.

– On sääli nähdä Arsenal, noin iso seura, tuollaisessa jamassa. Heidän pitäisi historiansa, infrastruktuurinsa ja kannattajiensa puolesta olla Mestarien liigassa ja korkeammalla sarjataulukossa, kommentoi uransa vuonna 2014 lopettanut Almunia Marcalle.

Almunia pelasi Arsenalissa 175 ottelua. Hän edusti Englannissa myös West Hamia ja Watfordia. Kuva: Getty Images

– He nousevat ennemmin tai myöhemmin takaisin parhaiden joukkoon, ja olen varma, että Mikel auttaa siinä. Siitä ei ole kauan, kun hän oli vielä pelaaja.

– Hän on jakanut pukuhuoneen joidenkin suojattiensa kanssa ja hän tietää, millaista moderni jalkapallo on. Hän tietää, mikä on heille parhaaksi. Hänelle on annettava aikaa.

– Uskon, että mitä pokaaleihin tulee, puhutaan aikakausista. Iso mestaruus voi murtaa jään. Sen jälkeen pelaajat uskovat, että he voivat voittaa enemmän, kun heillä on momentum päällä.