Manchester Unitedin seurahistorian ja Englannin maajoukkueen paras maalintekijä Wayne Rooney ei koskaan nähnyt itseään ”luontaisena maalintekijänä”, hän paljastaa Sunday Timesille.

Vuonna 2004 Evertonista Old Traffordille siirtynyt Rooney pelasi 13 menestyksekästä vuotta Manchester Unitedin paidassa, tehden 253 maalia 559 ottelussa.

Rooney ohitti Sir Bobby Charltonin Unitedin parhaana maalintekijänä tammikuussa 2017, mutta 34-vuotiaan hyökkääjäkonkarin mielestä hänen olisi pitänyt pystyä maalin edustalla entistä parempaan.

– Aion olla rehellinen – ja tämä saattaa yllättää teidät – mutta en ole luontainen maalintekijä, Rooney kertoi.

Wayne Rooney pelaa tällä hetkellä Derby Countyn riveissä. Kuva: Getty Images

– En ollut koskaan niin kuin Gary Lineker tai Ruud van Nistelrooy; en koskaan nähnyt itseäni sellaisena pelaajana.

– Kannan maaliennätystä Manchester Unitedille ja Englannille, ja olen hyvin ylpeä siitä – mutta olemassa on ollut myös minua parempia ”numero-ysejä”.

– Miten minusta tuli ennätyksiä rikkova maalintekijä jos en ollut luontainen maalintekijä? Ajan kanssa. Pelasin Unitedille 13 vuotta ja Englannille 15 vuotta. Minulla oli aikaa rikkoa nämä ennätykset – ja kun katson ajassa taaksepäin, minun olisi pitänyt tehdä entistä enemmän maaleja.

Rooney on Englannin maajoukkueen paras maalintekijä 53 osuman voimin. Hän uskoo, että Tottenhamin huippukärki Harry Kane, 26, voi viedä hänen paalupaikkansa hyvinkin pian.

Harry Kane juhlii hänen maaliansa Kosovoa vastaan. Kuva: Getty Images

Kanella on tällä hetkellä kasassa 32 maalia vain 45 pelatun maajoukkueottelun jälkeen.

– En usko, että se tulee viemään kovin paljoa aikaa, ennen kuin Harry Kane vie minun ennätykseni Englannin maajoukkueessa, ja se olisi ylpeä hetki minulle, Rooney jatkoi.

– En ole koskaan ollut itsekäs pelaaja ja se olisi hienoa nähdä Harry ykkössijalla. Bobby Charltonin oli odotettava 50 vuotta [että joku ohittaa hänet Man Unitedin maalipörssissä]. Toivon ettei minun tarvitse odottaa niin pitkään.