Saudi-Arabian valtiollinen investointirahasto PIF on päätymässä Newcastle Unitedin omistajaksi ja rahoittajaksi, mikäli kauppa menee Valioliigan syynissä läpi.

PIF:n kannalta kauppa on tapahtumassa hyvään saumaan.

Siinä missä koronavirus on aiheuttamassa monelle muulle seuralle talousvaikeuksia, Newcastle ei joutune samalla tavalla kärsimään kassakriisistä.

Lisämannaa saudien korville lienee se, mitä UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin sanoi Corriere della Seran haastattelussa talouden reilun pelin säännöistä, FFP:stä.

– Olemme jo laittaneet tauolle joitain Financial Fair Playn ehtoja, mutta emme hylkää FFP:tä kokonaan. Siitä on ollut lukuisia etuja. Financial Fair Playn pitää kuitenkin olla apuväline eikä este, joten tulemme olemaan joustavia, Ceferin sanoi.

Tässä vaiheessa ei tiedetä, mistä sääntöpykälistä UEFA on valmis joustamaan, mutta lähtökohtaisesti kyse lienee joka tapauksessa siitä, että seurojen ei tarvitse tienata operatiivisella toiminnallaan suhteellisesti niin paljon rahaa menoihinsa nähden kuin aiemmin.

Ceferin puhui myös kauden jatkumisesta.

– Olen optimisti ja uskon, että meidän on mahdollista jatkaa kautta ja pelata sarjat loppuun. Voi olla, että se tehdään ilman katsojia, mutta tärkeintä on pelata.

[readmore from=Newcastle]

– Vaikeina aikoina ihmiset hyväksyvät, että pelejä näkee vain televisiosta. On liian aikaista todeta, että kausi on jätettävä kesken. Sen vaikutus olisi hirvittävä seuroille ja liigoille. Meidän täytyy kunnioittaa viranomaisia ja odottaa lupaa pelaamisen jatkamiselle.

– Kansallisia sarjoja ja europelejä voidaan pelata samanaikaisestikin. Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan loppuotteluille ei ole takarajaa. Se riippuu siitä, milloin aletaan taas pelata.

– Olisi kuitenkin melko vaikeaa, jos sarjojen päätökset venyisivät syys-lokakuulle. Sillä olisi valtava vaikutus seuraavan kauden kalenteriin