Newcastle United voisi houkutella esimerkiksi Gareth Balen joukkueeseensa, jos se onnistuisi naaraamaan itselleen huippuluokan managerin kuten Mauricio Pochettinon, Dimitar Berbatov väittää.

Newcastle on siirtymässä kovaa vauhtia saudiarabialaisen konsortion omistukseen. Uusien omistajien myötä seura tulee todennäköisesti saamaan käyttöönsä jättimäisen siirtokassan, jolla joukkue voi kilpailla siirtomarkkinoilla suurten pelaajien hankkimisesta.

Tottenhamia ja Manchester Unitedia edustaneen Berbatovin mielestä Newcastlen ensimmäinen tehtävä on kuitenkin arvostetun päävalmentajan hankkiminen. Brittilehtien mukaan seuran ykköskohteena on Spursista marraskuussa potkut saanut Pochettino.

– Jos huhut pitävät paikkansa, ja Newcastlen tavoitteena on tuoda Mauricio Pochettino joukkueen peräsimeen, se olisi mahtava siirto joukkueelle, Berbatov kertoi Betfairille.

– Jos hän menee sinne, niin se olisi uusien omistajien ensimmäinen osoitus kaikille pelaajille siitä, että seura tulisi ottaa tosissaan.

Mauricio Pochettinoa ollaan huhuiltu Newcastlen uudeksi manageriksi. Kuva: Getty Images

– Jos laitat Pochettinon Newcastlen peräsimeen ja menet keskustelemaan eri pelaajien kanssa, voin luvata, että he tulevat kiinnostumaan siirrosta enemmän ja ottamaan tarjouksen enemmän tosissaan, ja tämä koskee myös isoja pelaajia.

Gareth Balen tulevaisuus Real Madridissa on tiettävästi vaakalaudalla. Hän oli jo lähellä siirtyä isolla rahalla Kiinan Superliigassa pelaavan Jiangsu Suningin riveihin. 30-vuotiasta walesilaishyökkääjää ollaan viety siirtohuhuissa myös takaisin Tottenhamiin, mistä hän siirtyi 86 miljoonalla punnalla Real Madridiin vuonna 2013.

Berbatov, joka vietti kauden 2007-08 samaan aikaan Tottenhamissa kuin Bale, voisi nähdä entisen joukkuetoverinsa St James’ Parkilla.

[readmore from=Newcastle]

– Tiedän että Gareth Bale on yksi seuraan yhdistetyistä pelaajista. Olen varma, että Newcastle haluaa aloittaa uudelleenrakentamisensa muutamien huippunimien avulla.

– Jos huhut pitävät paikkansa, ensimmäinen asia mitä Pochettino tulee vaatimaan, on se että seura tulee ostamaan pelaajia, koska hän haluaa saada käyttöönsä niin monta hyvää pelaajaa kuin mahdollista, jotta hän voi saavuttaa seuran asettamat tavoitteet.

– Hän on jo noussut yhdeksi maailman parhaista valmentajista. Kysymys kuuluu, haluaako Pochettino oikeasti mennä Newcastleen? Kun sinua viedään myös Real Madridin ja Manchester Unitedin kaltaisiin seuroihin – enkä halua halveksia Newcastlea – seurojen välillä on pieni ero.

– Suurin tekijä, mikä houkuttelisi Pochettinoa St James’ Parkilla, olisi tarpeeksi suuri siirtokassa hyvien pelaajien hankkimiseksi.