Hollantilaisen ADO Den Haagin manageri Alan Pardew on lahjoittanut saamansa selviytymisbonuksen seuran ei-pelaavalle henkilöstölle ja terveydenhuollon työntekijöille joukkueen vältyttyä onnekkaasti sarjaputoamiselta.

58-vuotiaan Pardew’n joukkue oli Eredivisien sarjataulukon 17. sijalla ja seitsemän pisteen päässä putoamisviivan paremmalta puolelta, kun Hollannin jalkapalloliitto ilmoitti keskeyttävänsä koko kauden 2019-20 ilman sarjaputoajia tai mestaria.

Useat tabloid-lehdet uutisoivat viikonlopun aikana, että Pardew olisi lunastamassa itselleen peräti 100 000 punnan suuruisen selviytymisbonuksen ADO Den Haagin pidettyä paikkansa Hollannin korkeimmalla sarjaportaalla.

Crystal Palacen ja Newcastlen entinen manageri on kuitenkin sanonut, ettei hänen sopimukseensa sisältynyt bonus ole kyseisen summan kokoinen. Pardew on myös ilmoittanut kieltäytyneensä sen lunastamisesta.

– Kun siirryin ADO:n peräsimeen, sopimukseeni sisältyi selviytymisbonus, joka ei kuitenkaan ole saman kokoinen kuin mitä lehdistö väittää. Nämä pykälät ovat tuttu käytäntö suurimmalle osalle managereista ympäri maailman, Pardew tiedotti Goalin mukaan.

[readmore from=koronavirus]

– Olin ymmärtänyt, että pykälä astuisi voimaan vain jos kausi pelattaisiin kokonaan loppuun saakka ja ADO välttyisi sarjaputoamiselta. Sain kuitenkin kuulla, että ADO:n aikomuksena oli maksaa bonus joka tapauksessa.

– Otin saman tien yhteyden seuraan ja kielsin heitä maksamasta minulle. Käskin heitä lahjoittamaan rahan joko seuran ei-pelaavalle henkilöstölle tai Hollannin terveyspalveluille auttamaan heitä taistelemaan Covid-19:a vastaan.

– Toivon että tämä selventää kaikki mahdolliset väärinkäsitykset, mitä lehdistö on saattanut aiheuttaa. Haluan lähettää rukouksia minulta ja perheeltäni kaikille niille ihmisille ympäri maailman, jotka kärsivät tai ovat kärsineet tästä kamalasta viruksesta.

Koronavirus on aiheuttanut Hollannissa yli 4400 kuolemaa. Pardew’lle pesti ADO:n peräsimessä on hänen ensimmäinen Englannin ulkopuolella. Hän ehti johdattaa joukkueensa yhteen voittoon ja kolmeen tasapeliin kahdeksasta ottelusta ennen kauden ennenaikaista päättymistä.