Jan Vertonghenin odotetaan poistuvan kuluvan kauden jälkeen Tottenhamista.

Vertonghenin sopimus Tottenhamin kanssa päättyy kesäkuussa. Kesällä 2012 Tottenhamiin Ajaxista saapunut Vertonghen on kuulunut seuran avainpelaajiin jo vuosien ajan, mutta osapuolet eivät todennäköisesti allekirjoita uutta jatkosopimusta.

33-vuotias Vertonghen on kertonut julkisesti haluavansa vielä kokea uuden maan, kielen ja kulttuurin urallaan.

Tottenhamia pelaajaurallaan edustanut Paul Robinson uskoo, että seuran olisi hankittava Samuel Umtiti Barcelonasta Vertonghenin korvaajaksi.

– Tottenham tarvitsee Umtitin. Vertonghen ei ole ollut oma itsensä kentällä. En tiedä, johtuuko se hänen sopimustilanteestaan, mutta on näyttänyt siltä, että hän ajattelee jo tulevaisuuttaan muussa seurassa. Se on näkynyt hänen kehonkielestään, Robinson totesi Football Insiderille.

– Jos hän lähtee, on Tottenhamin ostettava hänelle korvaaja ja 26-vuotias Umtiti olisi ideaali vaihtoehto. Hän olisi mahtava hankinta.

Umtiti on kärsinyt jo muutaman kauden ajan jatkuvista polviongelmista. Umtiti menetti syyskaudella avauskokoonpanon paikkansa Clément Lengletille, mutta Quique Setiénin alaisuudessa Umtiti on päässyt jälleen pelaamaan.