Cesc Fábregas palasi Arsenalista Barcelonaan kesällä 2011.

Cesciä yhdistettiin takaisin Barcelonaan usean vuoden ajan, kunnes Pep Guardiolan luotsaama seura hankki keskikenttäpelaajan seuraan elokuussa 2011.

Fábregas oli pelannut Arsenalissa kahdeksan vuoden ajan ja noussut seuran kapteeniksi ja ehdottomaksi avainpelaajaksi.

Fábregasin myynti oli Arsenalille suuri takaisku niin seurana kuin brändinäkin. Sen tiedosti myös Arsenalin pelaajat. Arsenalia edustanut Jack Wilshere kertoi The Lockdown Tacticsin haastattelussa, mitä pelaajat ajattelivat Fábregasin myynnin jälkeen.

– Se vaikutti meihin. Merkittävät ja suuret pelaajat, kuten Robin van Persie ja Samir Nasri kysyivät julkisesti, että eikö meidän pitänytkään taistella Valioliigan voitosta? Miksi paras pelaajamme ja kapteenimme lähtee?

– Sitten Nasri lähti Manchester Cityyn. Tulin Samirin kanssa todella hyvin toimeen. Muistan edelleen sen keskustelun, jossa Samir kertoi minulle, millaista projektia Manchester City on luomassa ja se oli hyvin houkutteleva tarjous. Ymmärsin sen, mutta samalla se sattui, koska hän oli niin hyvä pelaaja, Wilshere muistutti.

Wilshere vakuutti, ettei olisi itse poistunut seurasta, vaikka olisikin saanut tarjouksia.

– En saanut juurikaan tarjouksia ja totta puhuen en olisi jättänyt seuraa siinäkään tapauksessa. Olin onnellinen pelatessani unelmieni seurassa. Kuvittelin eteneväni kohti suurpelaajan mainetta, kenties jopa kapteeniutta.