Valioliigan ”operaatio uudelleenkäynnistäminen” on herättänyt paljon keskustelua vappuaaton aikana. Brightonin hyökkääjä Glenn Murray on leimannut jotkut sarjan ehdottamat linjaukset ”farssimaisiksi”.

Daily Mirrorin saamien tietojen mukaan kaikkien valioliigapelaajien pitäisi käyttää harjoituksissa kasvot peittäviä hengityssuojaimia, jotta treenaamista voitaisiin jatkaa koronaviruspandemian aikana (lue lisää).

Murray, 36, on kuitenkin lytännyt kyseenalaisen ehdotuksen Sky Sportsin haastattelussa. Hänen mielestään jalkapallokauden jatkaminen tulisi suorittaa turvallisemmalla ja järkevämmällä tavalla.

– Meidän on katsottava Valioliigaa sinä maailmanlaajuisena brändinä mikä se on. Syy sille, miksi se on niin suuri, on se miten laadukkaita pelaajia siellä pelaa, Murray kertoi.

– Se että pidättelisimme itseämme tällä tavalla… Hengityssuojaimet olisivat vastenmielisiä, se ei ole luonnollista, ihmiset tulevat repimään niitä pois otteluissa. Se on melko farssimaista.

[readmore from=koronavirus]

– Ymmärrän, miksi ihmiset yrittävät epätoivoisesti saada jalkapallon taas käyntiin. Se on kuitenkin tehtävä järkevällä tavalla ja oikeaan aikaan, sekä sellaisella tavalla mikä pitää jokaisen turvassa.

– Kaikissa harjoituksissa ja otteluissa tulee olemaan ambulansseja. Onko se oikeutettua viedä ne pois NHS:lta? En tiedä. Kyse ei ole vain kahdesta joukkeesta, mukana on paljon muitakin ihmisiä, jotka tulevat olemaan vaarassa, Murray päätti.

Valioliigaseurat kokoontuvat huomenna, perjantaina, jolloin heidän odotetaan kertovan kauden jatkamisen uusimmista suunnitelmista.