Liverpoolista kesällä 2019 lähtenyt Simon Mignolet ei ole katunut päätöstään Alisson Beckerin kärsimistä loukkaantumisista huolimatta.

Kaudella 2017-18 Mignolet putosi nokkimisjärjestyksessä Loris Kariusin alapuolelle, ja viime kauden hän vietti Alissonin kakkosmiehenä. Vietettyään yhdeksän vuotta Englannissa, Mignolet päätti palata kotimaahansa Belgiaan, missä hän pelasi tämän kauden Club Bruggen tolppien välissä.

Jos 32-vuotias maalivahti olisi jäänyt Anfieldille, hän olisi voinut saada merkittävää vastuuta Liverpoolin maalilla Alissonin kärsimien loukkaantumisten takia. Adrian on pelannut kuluvan kauden aikana 18 ottelua, mutta Mignolet ei ole siitä huolimatta katunut lähtöään.

Alisson Becker on joutunut viettämään reilusti aikaa sairastuvalla tämän kauden aikana. Kuva: Getty Images

– Kun lähdin Belgiaan, asuin ensimmäiset viikkoni hotellissa, missä järjestelin kaikenlaisia muuttoasioita. Ensimmäinen kerta kun Alisson loukkaantui olin hotellihuoneessani täyttämässä joitain dokumentteja, jonka jälkeen puhelimeeni ilmestyi 20-30 uutta viestiä, Mignolet kertoi Liverpool Echolle.

– En tiennyt mitä oli tapahtunut, koska minulla ei ollut Skyta minun huoneessani. Mutta sain sitten huomata että Ali oli valitettavasti loukkaantunut. Hän oli juuri pelannut pitkän kauden, ottaen huomioon myös kesän Copa Américan, joten tiesin että loukkaantumisriski olisi aina olemassa.

– Päätin lähteä siitä huolimatta, koska vaikka olisin pelannut [Adrianin sijaan] 10 tai 15 ottelua, tiesin että Alin kuntoutuessa hän palaisi taas saman tien avauskokoonpanoon. Vaikka pelaisin 15 ottelua ja pitäisin 15 nollapeliä uskomattomalla tavalla, joutuisin silti takaisin penkille, ja se ei ollut jotain mitä halusin tehdä enää 32 vuoden ikäisenä.

– Tiesin että se olisi skenaario mikä voisi toteutua, mutta olisin silti tehnyt saman päätöksen tänään.