Bournemouthin puolustaja Chris Mepham on kertonut, miten hankalan tien hän joutui kulkemaan saavuttaakseen unelmansa valioliigapelaajana.

Mepham oli lähellä luovuttaa haaveidensa suhteen, kun hänen lyhyeksi jääneet jaksonsa Chelseassa, Watfordissa ja QPR:ssä menivät kaikki penkin alle. Amatööritasolle pudonneen walesilaislupauksen ei kuitenkaan tarvinnut liittyä hänen perheensä puutarhanhoitoyritykseen, kun Brentford päätti tarjota hänelle uutta tilaisuutta akatemiansa kautta.

Brentfordista Mepham siirtyi tammikuussa 2019 Bournemouthiin 12 miljoonan punnan siirtosummalla, jonka jälkeen toppari on pelannut myös kahdeksan peliä Walesin A-maajoukkueessa. Jos Mepham olisi luovuttanut unelmansa suhteen 14 vuoden ikäisenä, kun Chelsea vapautti hänet akatemiastaan, olisi Mephamin tarina voinut olla hyvin erilainen.

– Sanoin vanhemmilleni, että halusin luovuttaa. En halunnut, että minulle sanottaisiin joka kerta, etten ole tarpeeksi hyvä, Mepham kertoi Goalin haastattelussa.

– Chelsealla oli toppareina Fikayo Tomori ja Jake Clarke-Salter, jotka pelasivat melkein joka viikko. Minä istuin melko paljon penkillä, ja kauden lopulla kävin katsomassa, saisinko uuden sopimuksen.

– He istuivat kanssani alas ja sanoivat, että minun aikani Chelseassa päättyy valitettavasti tähän. He tukivat minua kovasti, mutta he sanoivat, etten olisi saanut haluamaani peliaikaa tai kehitystä täällä.

Chris Mepham taistelee pallosta Norwichin Emi Buendian kanssa. Kuva: Getty Images

Watfordissa ja QPR:ssä tilanne ei ollut valitettavasti lainkaan erilainen.

– Olin sen jälkeen kuuden viikon mittaisella koejaksolla Watfordissa. He sanoivat, etten ollut juuri se mitä he etsivät, ja että he halusivat hankkia vain sellaisia pelaajia, jotka olivat parempia kuin heidän nykyiset pelaajansa. Ajattelin, että ei se mitään.

– Tilanne oli kuitenkin entistä pahempi lapsuudenseurassani QPR:ssä. Kahden viikon jälkeen me pidimme kokouksen. He sanoivat, että minun tieni oli tullut päätökseen, koska kun he hankkivat pelaajan, he haluavat häneltä jotain erityistä. Heidän mukaansa minulla ei ollut mitään erityiskykyä. Sitä oli hyvin hankala niellä.

Mepham eli juuri sitä aikaa, kun hän oli todellisessa vaarassa pudota täysin pois pelistä. Hänen onnekseen Brentfordin kykyjenetsijä sattui kuitenkin paikalle, kun nuori toppari pelasi tietämättään hänen uransa tärkeimmän pelin North Greenford Unitedille.

– Minun sedälläni oli hänen oma puutarhanhoitobisnes, ja hänellä todettiin motorinen hermosairaus. Sen jälkeen yritys siirrettiin perheelleni ja minulle, mutta vanhemmillani oli jo täysaikaiset työt. Kävimme keskusteluita siitä, että minä ottaisin yrityksen haltuuni. Olin 16-vuotias ja pelasin silloin amatööritasolla kavereitteni kanssa ja kävin koulua.

[readmore from=Siirtoikkuna]

– Kerran Brentfordin kykyjenetsijä saapui otteluuni seuraamaan yhtä vastustajajoukkueen pelaajaa. Olin kentän nuorin pelaaja ja pelasin yhden urani parhaimmista peleistä. Tämän pelin isänikin muistaa kaikista parhaiten. Merkkasin yhtä vanhempaa, isompaa pelaajaa, ja päihitin hänet jokaisessa kaksinkamppailussa.

– [Kykyjenetsijä] otti minut ja isäni pelin jälkeen sivuun, minkä jälkeen pääsin seuran akatemiaan. Se oli yksi elämäni tärkeimmistä peleistä, vaikka pelasinkin sen huonokuntoisella Sunday League -kentällä, mikä on outoa koska nyt pelaan Valioliigassa ja maajoukkueessa.

22-vuotias Mepham on pelannut tällä kaudella 11 valioliigaottelua Bournemouthille, tehden myös yhden maalin.