TV-yhtiöille saatetaan antaa lupa haastatella Valioliigan pelaajia ja managereita otteluiden aikana, The Telegraph uutisoi.

Huhtikuun alussa Valioliiga sai selville, että se voi joutua maksamaan peräti 762 miljoonaa puntaa hyvitystä TV-yhtiöille, jos kautta ei saada pelattua päätökseen. Kausi yritetään yhä viimeistellä viheriöllä, mutta oikeastaan ainut tapa tehdä se, on pelata kaikki jäljellä olevat 92 ottelua tyhjille katsomoille.

Koska pelit ilman paikan päälle saapuvia katsojia ovat urheilukanavien tilaajille ”eri tuote kuin kauden alussa”, voivat TV-yhtiöt yhä vaatia Valioliigalta suurta kompensaatiota. Tämän takia Valioliiga haluaa lisätä uudenlaisia ominaisuuksia loppukauden TV-lähetyksiin.

Pelaajahaastatteluiden tekeminen otteluiden ollessa yhä käynnissä on yksi Valioliigan useista uusista innovaatioista, joilla se pyrkii minimoimaan TV-yhtiöiden mahdollisia takaisinmaksuvaatimuksia. Uudistus vaatisi luonnollisesti pelaajien ja managerien erillisen suostumuksen, mutta esimerkiksi rugbyn puolella haastattelutapa on jo otettu käyttöön.

[readmore from=koronavirus]

Katsojakokemuksen parantamiseksi Valioliiga aikoo ehdottaa myös uusien kuvakulmien käyttämistä, jotta tyhjät katsomot eivät näkyisi niin selkeästi TV-kuvassa. Sen lisäksi tarkoituksena olisi soittaa teennäistä yleisöääntä nauhalta ottelutunnelman kohentamiseksi.

Telegraphin mukaan kaikki uudet ideat tullaan esittämään valioliigaseuroille toukokuun 18. päivänä, eli samana päivänä kun joukkueiden olisi määrä palata harjoituksiin. Kauden todennäköisimpänä jatkumispäivämääränä pidetään kesäkuun 13. päivää, englantilaislehti jatkaa.