Arsenal-legenda Tony Adams asettaa lusikkansa seuran siirtosoppaan, kommentoiden huhuja ykkösmaalintekijä Pierre-Emerick Aubameyangin mahdollisista lähtöaikeista.

Ex-topparin kanta gabonilaisen suhteen on yksioikoinen.

– Jos minä olisin valmentaja, sanoisin että älkää myykö häntä millään hinnalla. Meidän on värvättävä uusia pelaajia, nostettava nuoria kykyjä akatemiasta, ja pidettävä kiinni täällä olevista.

Kukaan ei tällä hetkellä tiedä, mikä on Aubameyangin oma suunnitelma – ei välttämättä edes tämä itse. Huippuluokan maalintekijää siirtopuheet toki seuraavat aina. Entisellä Borussia Dortmund -tykillä on sopimuksestaan jäljellä vielä reilu vuosi, ja hän on 30-vuotias. Sytykettä siirtopuheille siis riittää.

Arsenalin tilanne ei toki ole ratkaistavissa suoraan Adamsin teeseillä – jotka ensinnäkin tarkoittaisivat massiivisen kokoista edustusjoukkuetta. Mikäli Aubameyang ei halua jäädä, on tällä mahdollisuus lähitulevaisuudessa marssia toisaalle ilman siirtokorvausta.

Adams puhuukin menneiden aikojen realiteetit mielessään. Hän muistuttaa omista suuruuden vuosistaan, ja siitä miten niiden aikana toimittiin.

Alex Ferguson kyseli haluani siirtyä Manchester Unitediin. Menin Arsenalin johdon puheille ja kysyin, olemmeko me jatkossa riittävän kunnianhimoisia. Minulle vakuutettiin, ettei syytä huoleen ole, joten päätin jäädä. Pian joukkueessa olivatkin Dennis Bergkamp, Nicolas Anelka, Patrick Vieira, Emmanuel Petit ja Robert Pires.

– Nykyinen Arsenal on täysin toinen seura, ja minusta on viime vuosina näyttänyt siltä, että myymme parhaat pelaajamme. Sellaisella systeemillä ei koskaan rakenneta mestareita.

Aiheesta oman patsaansa Emirates Stadiumin ulkopuolelle saanut entinen kapteeni ei tosin ole täysin oikeassa myyntipuheittensa suhteen; Arsenal on menettänyt useita nimipelaajiaan ilman siirtokorvausta juuri siksi, että ei ole myynyt heitä riittävän ajoissa.

Lähde: Sky Sports