Leicester Cityn hyökkääjä Ayoze Pérez on kertonut, miksi hän kieltäytyi Real Madridin ja Barcelonan tarjouksista siirtyäkseen vuonna 2014 Newcastleen.

26-vuotias espanjalaiskärki pelasi vielä kuusi vuotta sitten Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla CD Tenerifessa. Lupaavasti esiintyneelle Pérezille aukesi kuitenkin tilaisuus sekä Real Madridista että Barcelonasta.

Vaikka Barça ja Real olivat kumpikin innostuneita Pérezin potentiaalista, kumpikaan suurseura ei osannut vielä kartoittaa hänen polkuaan akatemiasta ykkösjoukkueeseen. Pérezin prioriteettina oli säännöllinen peliaika, minkä takia hän päätti liittyä Newcastlen riveihin.

Ayoze Pérez pelasi viisi vuotta Newcastlessa. Kuva: Getty Images

– Minut haluttiin Real Madridin ja Barcelonan alle 21-vuotiaiden joukkueisiin, mutta se olisi tarkoittanut sitä, että olisin pelannut taas kakkosdivisioonassa. Olin saanut tarjouksen myös Porton ykkösjoukkueesta ja Newcastlen ykkösjoukkueesta, Pérez kertoi talkSPORTin haastattelussa.

– Tietysti Real Madridin tai Barcelonan kaltaisessa seurassa oleminen olisi erityistä, mutta se kakkosjoukkueessa pelaaminen sai tarjouksen kuulostamaan väärältä minulle.

[readmore from=Siirtouutiset]

– Olin hyvin, hyvin lähellä siirtyä Portoon. Vain muutama yksityiskohta puuttui siirron sinetöimisestä, mutta sillä välin Newcastle oli minuun yhteydessä ja sai mielenkiintoni.

– He eivät taistelleet pienistä yksityiskohdista. Minä olin aina unelmoinut Valioliigassa pelaamisesta, joten se oli tilaisuuteni.

Pérez siirtyi viime kesänä 40 miljoonalla eurolla Leicesteriin, missä hän on pelannut 25 ottelua kuluvan kauden aikana. Maaleja hän on tehnyt seitsemän kappaletta, auttaen uuden joukkueensa Mestarien liiga -paluun partaalle.