Everton on aloittanut neuvottelut kannabisfirma Swissx:n kanssa paitasponsoridiilistä, sveitsiläisfirman perustaja ja toimitusjohtaja Alki David on paljastanut.

Swissx on yksi maailman johtavia kannabidioli-tuotteiden (CBD) valmistajia. Viime kuussa se yritti hankkia itselleen Camp Noun nimeämisoikeudet, jotka Barcelona on asettanut myyntiin kerätäkseen rahaa taisteluun koronavirusta vastaaan. Osapuolet eivät kuitenkaan ole päässeet sopimuksesta yhteisymmärrykseen, ainakaan vielä.

– En aio luovuttaa Barcelona-diilin suhteen, pidän oven täysin avoinna. Mutta me olemme nyt sitoutuneita [neuvotteluihimme] Evertonin kanssa, haluamme ottaa haltuun heidän paitansa. Heidän paitansa etupuolen, 51-vuotias nigerialaismiljardööri kertoi tällä viikolla Insiderille.

– He ottivat minuun yhteyttä ja ovat jo tarjonneet meille erilaisia design-ehdotuksia, missä Swissx-logo on esimerkiksi täysin sininen. En ole siitä itse niin innoissani, mutta se tulee näyttämään kivalta.

– Kun ensimmäisen kerran saavuin Englantiin, kaikki kannattivat Manchester Unitedia ja Liverpoolia, ja kaikki oli punaista. Minä olen kuitenkin aina pitänyt sinisestä ja seuran logosta, joten valitsin lempiseurakseni sattumanvaraisesti Evertonin. Joten tilanne on tavallaan mystinen, David päätti.

[readmore from=Everton]

Evertonin paitaa koristaa tällä hetkellä Sportpesan logo. Liverpoolilaisseura aikoo kuitenkin hankkia itselleen uuden paitasponsorin ensi kautta varten katkaistuaan yhteistyönsä vedonlyöntifirman kanssa viime helmikuussa.

Jos Everton ja Swissx pääsevät diilistä yhteisymmärrykseen, tulee Everton olemaan Valioliigan historian ensimmäinen seura, jonka paitasponsorina toimii kannabis-pohjainen tuote tai yritys.