Middlesbroughssa lainalla Sheffield Unitedista tällä hetkellä olevaa Ravel Morrisonia pidettiin takavuosina yhtenä Englannin suurimmista futislupauksista. Rio Ferdinand sanoo Alex Fergusonin kutsuneen tätä ”parhaaksi junnuksi, jonka koskaan tulet näkemään”.

Morrisonin kyky keskittää energiansa jalkapalloon osoittautui kuitenkin riittämättömäksi, ja tämä ajautui jos jonkinlaisiin kentän ulkopuolisiin selkkauksiin.

Wayne Rooney kirjoittaa Sunday Timesissa ajastaan Manchester Unitedissa lupauksen kanssa.

– Hän oli loistava, ja täynnä itseluottamusta. Näin Paul Pogban, Jesse Lingardin ja muiden kasvavan pelaajina, ja Ravel oli valovuosia heidän edellään. Siksi on sääli, että taistelu elämäntyylin ja ympäristön kanssa vei hänestä voiton.

– Morrison on elävä todiste siitä, että on ammattijalkapalloilijan pystyttävä noudattamaan tiettyjä sääntöjä ja suuntaviivoja. Jotkut elävät aivan niiden rajoilla, mutta onnistuvat pysymään sisäpuolella.

Lahjakkuus sinänsä ei vielä vie kovin pitkälle.

– Ferguson sanoi joskus, että vaikeinta elämässä on jaksaa työskennellä päivästä päivään. Edellytykset pitää unohtaa, ja riisua kaikki ylimääräinen pois kuviosta. Jos pystyy tekemään kovaa työtä joka päivä, mitä ikinä sitten tekeekään, onnistuu lopulta.