Tässä vaiheessa vuotta valioliigakauden 2019-20 parhaat pelaajat oltaisiin jo tavallisesti julistettu PFA:n palkintotilaisuudessa. Vallitsevan koronaviruspandemian takia kausi on kuitenkin yhä vaiheessa, eikä sarjan parhaita suoriutujia olla pystytty vielä nimeämään.

Englantilainen BBC Sport on tämän takia järjestänyt äänestyksen, missä lukijoilla on mahdollisuus jakaa mielipiteensä esimerkiksi valioliigakauden parhaimmista pelaajista, isoimmista yllättäjistä ja lupaavimmista debytanteista.

BBC on nimennyt 10 ehdokasta vuoden suurimmaksi yllättäjäksi. Ehdokaslistalta löytyy vähemmän yllättäen Norwichin suomalaistähti Teemu Pukki, jonka alkukausi Englannin pääsarjassa ylitti kaikkien odotukset.

Pukki teki viime kaudella 29 maalia sarjaporrasta alempana, johdattaen Kanarialinnut upealla tavalla Mestaruussarjan voittoon ja Valioliigan nousuun. Maalitahti ei tuntunut hidastuvan, vaikka vastustajien taso koveni merkittävästi.

Teemu Pukki teki hattutempun jo toisessa valioliigapelissään. Kuva: Getty Images

Pukki, 30, teki ensimmäiseen viiteen sarjaotteluunsa peräti kuusi maalia. Sen lisäksi Huuhkajien maalitykki antoi kaksi maalisyöttöä, mikä paransi hänen asemaansa maalipörssin kärkisijoilla.

Pukki oli kahdessa maalissa mukana, kun Norwich ylsi sensaatiomaiseen yllätysvoittoon hallitsevaa mestaria Manchester Cityä vastaan. Kyseinen peli on myös ehdolla vuoden hienoimmaksi hetkeksi.

[readmore from=Teemu-Pukki]

Valioliigakautta on takana nyt 29 täyttä kierrosta. Vain yhden ottelun missannut Pukki on tehnyt yhteensä 11 maalia ja antanut kolme maalisyöttöä hänen debyyttikaudellaan Englannin korkeimmalla sarjatasolla. Hän on ollut ehdottomasti Norwichin kirkkain valopilkku sen hankalan kauden keskellä.

Pukin lisäksi vuoden yllättäjäpalkinnosta taistelevat Chelsean Tammy Abraham, Southamptonin Danny Ings, Sheffield Unitedin John Lundstram, Wolverhamptonin Adama Traoré, Manchester Unitedin Fred, Leicesterin James Maddison ja Caglar Soyuncu sekä Evertonin Dominic Calvert-Lewin ja Mason Holgate.

Voit antaa äänesi Pukille ja Norwichin yllätysvoitolle tästä linkistä. Äänestäminen ei vaadi minkäänlaista rekisteröitymistä. Äänestyksen tulokset tulevat julki torstaina.