Ravel Morrison on kenties Englannin kuuluisin esimerkki pelaajasta, joka ei onnistunut täyttämään häneen kohdistettuja odotuksia.

Keskikentällä viihtyvää Morrisonia, 27, pidettiin huippulahjakkaana lupauksena, kun hän pelasi nuorena Manchester Unitedin organisaatiossa, mutta hän pelasi lopulta punapaitojen edustusjoukkueessa vain kolme ottelua.

Morrisonin ura on vienyt hänet lukuisiin seuroihin Englannissa, mutta hän on myös pelannut myös Italiassa, Meksikossa ja Ruotsissa. Täksi kaudeksi hän solmi sopimuksen Valioliigan nousijaseuran Sheffield Unitedin kanssa, mutta lähti tammikuussa lainalle Mestaruussarjan Middlesbrough’hun pelattuaan Bladesissa vain neljä ottelua.

Manchester Unitedin kaikkien aikojen maalintekijä, nykyään Derbya edustava, Wayne Rooney kirjoitti Sunday Timesin kolumnissaan, että Morrison oli ”valovuosia” edellä Jesse Lingardia ja Paul Pogbaa, joka voitti toissa vuonna maailmanmestaruuden palattuaan pari vuotta aiemmin Juventuksesta Unitediin silloisella maailmanennätyssummalla. Rooney kuitenkin sanoi myös, että Morrisonin lahjat jäivät hänen asenneongelmiensa varjoon.

Morrison kuuli Rooneyn kommenteista Talksportin haastattelussa ja myönsi itsekin, että hän olisi voinut tehdä enemmän töitä uransa eteen.

– Tietysti tuollaiset kommentit kuulostavat uskomattomilta. Varsinkin, kun ottaa huomioon, millainen pelaaja Rooney on. Hän on luultavasti yksi Englannin parhaista pelaajista koskaan.

Morrison (vas.) kohtasi Rooneyn West Hamia edustaessaan joulukuussa 2013. Kuva: Getty Images

– Se on hieman surullinen ajatus, että olisin voinut mennä pidemmälle. Minun olisi pitänyt mennä pidemmälle. Toivon yhä, että voin mennä pidemmälle. Mutta mitä tulee Pogbaan ja Jesseen: he molemmat ovat minusta mahtavia pelaajia.

– Minä tiesin, että olin lahjakas, mutta en ymmärtänyt [mitä huipulle pääseminen vaatii]. Nyt puhutaan kovan luokan pelaajista, enkä minä ymmärtänyt heidän ajatusmaailmaansa. Minulla oli vain tapana saapua paikalle, koska rakastin jalkapalloa.

– En sanoisi, että minulla oli vaikeuksia paineiden kanssa, koska en oikeastaan tuntenut paineita.

– Manchester United oli ympäristö, johon meni mielellään joka päivä. Siellä oli maailmanluokan pelaajia, siitä oli helppo nauttia. Muuttaisin monia asioita elämässäni, jos voisin mennä ajassa taaksepäin.

– Kasvoin Unitedissa, pelasin siellä alle yhdeksänvuotiaiden ikäluokasta asti. Välillä jätin harjoitukset väliin. Saatoin herätä ja miettiä, miksi tein niin, mutta jätin ne silti väliin. Nykyään minua on vaikea saada pois harjoituskentältä.