Newcastlen keskikenttäpelaaja Jonjo Shelvey on arvostettu nimi seuran pelaajien ja kannattajien keskuudessa. Hänen joukkuekaverinsa, laitahyökkääjä Matt Ritchie, uskoo, että 28-vuotias Shelvey voisi halutessaan olla maailmalla arvostettu supertähti.

Shelvey oli aikoinaan yksi Englannin suurimmista lupauksista, kun hän siirtyi Charltonista Liverpooliin kymmenen vuotta sitten. Hän ei kuitenkaan noussut Anfieldilla merkittävään rooliin, joten Shelvey jatkoi matkaansa Swansean kautta Newcastleen, jossa hän kuuluu tätä nykyä joukkueen kapteenistoon.

Ritchie, 30, puhui joukkuekaveristaan In The Box -podcastissa ja sanoi, että Shelvey voisi pelata Euroopan ehdottomalla huipulla, jos hän viihtyisi jalkapalloviheriöllä yhtä hyvin kuin golfkentällä.

– Olen sanonut hänelle niin monta kertaa, että ”Jos sinä vain keskittyisit täysillä jalkapalloon ja unohtaisit golfin ja kaiken muun…”

– Mutta se pitää paikkaansa, eikö pidäkin? Hän on hullu. Hän pelaa golfia kolmesti viikossa ja minä sanon hänelle, että ”Jonj, et voi tehdä noin”. Hän vakuuttelee, että se saa hänet voimaan paremmin, mutta minä en usko sitä.

– Mutta mikä pelaaja hän onkaan. Olen nyt ollut Newcastlessa neljä vuotta ja olen nähnyt hänet keskellä höynässä enintään kymmenen kertaa. Niin hyvä hän on, ja me pelaamme höynää joka päivä.

– Hänellä on luontainen kyky nähdä syöttölinjoja, ottaa pallo vastaan ja pistää se liikkeelle.

Shelvey on pelannut Englannin A-maajoukkueessa kuusi ottelua, joista viimeisin oli marraskuussa 2015. Kuva: Getty Images

– Muistan, kun pelasin häntä vastaan lapsena. Hän oli muistaakseni 14, me pelasimme Portsmouthin kanssa Charltonin alle 16-vuotiaita vastaan ja muistaakseni hän teki hattutempun. Hän oli uskomaton.

– Tietty hän on saanut siirtonsa ja hän on päätynyt Newcastleen, mutta sanon hänelle hyvin säännöllisesti, että ”Voisit helposti pelata Barcelonassa, jos vain ajattelisit järkevästi”. Hän on niin hyvä.

– Hänellä on kaikki tarvittava. Hän osaa lyhyet syötöt ja Newcastlessa hän antaa pitkiä ja vaikeita syöttöjä. Hän on se, jonka avulla me yritämme murtaa joukkueita ja luoda omia tekopaikkoja.

– Mutta minusta tuntuu, että hän murskaisi joukkueita kyvyillään, jos hän pelaisi Barcelonassa tai Real Madridissa, eikä minun ole nyt tarkoitus puhua pahaa Newcastlesta.

– Kaiken on osuttava kohdalleen [jos haluaa huipulle], mutta hän taitaa pitää liikaa golfin pelaamisesta, vai mitä?