27-vuotiaana ensimmäistä kauttaan Valioliigassa pelaava George Baldock ei ole otsikoiden vakionimiä, kuten ei myöskään joukkueensa Sheffield United. Blades on kuitenkin nousukaudellaan hyvin lähellä jopa europeleihin oikeuttavaa sijoitusta, ja päättyypä kausi miten ja milloin tahansa, ei ryhmän suoritusta voi kuin ylistää.

Monille yllätyksenä tulleeseen menestykseen on syynsä.

– Valehtelisin jos väittäisin, etten itsekin olisi yllättynyt suorituksestamme. Tulimme kauteen tietäen, miten vaikeita pelit tulevat olemaan. Luotimme kuitenkin itseemme, uskoimme olevamme riittävän hyviä. Kyse oli enemmästä kuin vain joukkuehengestä. Tämä on ollut hemmetinmoinen matka. Voin puhua koko joukkueen puolesta sanoessani, että meillä oli polttava halu osoittaa ihmisten epälykset meistä vääriksi.

[readmore from=Sheffield-United]

Manageri Chris Wilder ei syyttä ole noussut valokeilaan.

– Kuten meidän pelaajien, myös hänen on ollut taisteltava tiensä ylös. Hän ei ole mennyt helpoimpia reittejä, eikä todellakaan saanut mitään ilmaiseksi.

Kun luotsin itsensäkin tiedetään tehneen kovaa työtä, tämän komennossa mennään nöyrin mielin.

– Hän on loistava sekoitus vanhaa ja uutta koulua, sellaisia tyyppejä ei enää ole joka puolella, ja pelaajista tulee paikoin hemmoteltuja. Wilderin kanssa sitä pelkoa ei ole, mutta toki hän jakaa myös kehuja ja ylistystä, kun niihin on aihetta. Kuten olette nähneet, juoksemme hänen puolestaan läpi tiiliseinästä viikko toisensa perään, ja toivomme että sama jatkuu edelleen.

Baldock on yksi viidestä joukkueensa pelaajasta, joka on ollut avauskokoopanossa jokaisessa kauden 27 liigapelissä – siinä onkin koko hänen tähän astinen saldonsa korkeimmalla sarjatasolla. Kuusi vuotta nuoremmalla Liverpoolin Trent Alexander-Arnoldilla valioliigapelejä on vyöllään yli kolme kertaa enemmän.

– Oltuani sarjassa vasta tämän kauden, minulla on paljon opittavaa. Seuraan herkeämättä oman pelipaikkani pelaajia, ja mietin mitä voin oppia heiltä. Alexander-Arnold on fantastinen pelaaja, ja kenties paras tontilla juuri nyt. Hänen tarjoilunsa on lähes David Beckhamin tasoa.

Kyle Walker on ollut pinnalla jo pitkään. Aaron Wan-Bissaka, Reece James, Ricardo Pereira, Matt Doherty… Valioliigassa on huikea määrä loistavia oikeita pakkeja. Jos pystyn saamaan yhden tai kaksi prosenttia heidän tasostaan, se vie peliäni eteenpäin.

Lähde: Sky Sports