Manchester Cityn omistava City Football Group on laajentamassa seuraomistuksiaan. Belgialaislähteiden mukaan City Football Group on ottamassa haltuunsa Belgian toisella sarjatasolla pelaavan Lommel SK:n.

Talousvaikeuksissa oleva Lommel SK tiedotti torstaina saaneensa lisenssin ensi kaudeksi Belgian toiselle sarjatasolle. Asia ei aiemmin ollut varma, mutta sai sinettinsä Lommelin maksettua pelaajiensa palkkarästit ja 1,65 miljoonan euron pankkitakuun.

Lisäksi seuran edellinen omistaja Udi Shochatovitch myi osuutensa seurasta takaisin symbolisella yhden euron summalla. Shochatovitch oli ilmeisesti toiminut sääntöjen vastaisesti samaan aikaan myös pelaaja-agenttina.

De Tijdin mukaan City Football Group ostaa Lommelin pilkkahintaan. Uuden omistajan pitää kuitata seuran kahden miljoonan euron velat, ja sillä siisti.

City Football Groupin kiinnostuksesta kohti aluevaltausta Belgiassa on liikkunut jo pidempään. Yhtenä syynä on mainittu se, ettei belgialaisessa jalkapalloilussa ole kiintiötä EU:n ulkopuolisille ulkomaalaispelaajille.

Lommelin edustaja ei myöntänyt sporzan haastattelussa suoraan keskusteluja City Football Groupin kanssa, mutta totesi, että seurakaupan toivotaan virallistuvan viikonlopun aikana.

Manchester City on City Football Groupin lippulaiva, mutta imperiumilla on omistuksissaan useita muitakin seuroja eri mantereilta. Täydessä omistuksessa ovat New York City FC, Melbourne City FC, Montevideo City Torque ja Sichuan Jiuniu, ja osittaisessa omistuksessa FC Girona ja Yokohama F. Marinos. Viimeksi City Football Group osti 65 prosentin osuuden intialaisesta Mumbai City FC:stä. Huhuja on liikkunut myös ranskalaisen AS Nancy-Lorrainen ostamisesta.

Lähde: Transfermarkt