Chelsean entinen huippuvahti Petr Čech pelasi koko toisen kautensa lontoolaisjoukkueen maalilla kahdella murtuneella olkapäällä, tshekkiläisvahti on paljastanut.

Vuonna 2004 Stamford Bridgelle siirtynyt Čech vietti 11 menestyksekästä kautta Chelseassa, pelaten joukkueelle yhteensä 494 ottelua. Hän voitti sinipaitojen kanssa neljä Valioliigan mestaruutta, neljä FA Cupia, kolme Liigacupia sekä Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan mestaruuden.

Čech ei kuitenkaan noussut valioliigahistorian parhaimpien maalivahtien joukkoon ilman kivuliaita vastoinkäymisiä. Pahamaineinen yhteentörmäys Reading-hyökkääjä Stephen Huntin kanssa lokakuussa 2006 olisi voinut päättää hänen koko elämänsä, mutta onneksi Chelsea-vahti selvisi loukkaantumisestaan säikähdyksellä ja pystyi jatkamaan peliuraansa suojakypärää käyttäen.

Petr Čech vartioi Chelsean maalia ilman kypärää aina lokakuuhun 2006 saakka. Kuva: Getty Images

Ennen kyseistä päävammaa, Čech joutui kamppailemaan toisenlaisten loukkaantumisten kanssa. Hän pelasi kauden 2005-06 kahdella rikkinäisellä olkapäällä, mikä ei kuitenkaan näyttänyt haittaavan hänen huippuotteitaan tolppien välissä. Čech päästi kyseisen kauden aikana vain 22 maalia, johdattaen Chelsean sen toiseen peräkkäiseen Valioliigan mestaruuteen.

– Oli yksi asia, josta en koskaan puhunut, eivätkä ihmiset tienneet siitä silloin. Kesken ensimmäisen kauteni Chelseassa, mursin olkapääni labrumin. Jatkoin kuitenkin pelaamista ja pelasin kauden loppuun saakka, Čech kertoi Chelsean virallisilla kotisivuilla.

– Se tuntui siltä, että kesän aikana olisin kuntoutunut. Näin ei kuitenkaan käynyt! Toisen kauteni aikana minulla oli massiivinen ongelma olkapääni kanssa, ja suojelin sitä. Sitten, toisen kauteni ensimmäisen puoliskon puolella, minun toinen olkapääni murtui täysin samalla tavalla. Pelasin toisen kauteni siis kahdella murtuneella olkapäällä!

[readmore from=Chelsea]

– Yritin pienentää kipuani otteluita varten, ja löytää tapoja harjoitella normaalisti, jottei minun tarvitsisi kärsiä uskomatonta kipua joka päivä, mitä oli hankala välttää.

– Ajattelin, että menisin leikkaukseen toisen kauteni aikana, mutta en halunnut ottaa riskiä Saksassa pelattavien MM-kisojen kanssa sinä kesänä. Kukaan ei osannut sanoa, kauanko olisin ollut sivussa.

– Minun helpotuksekseni päätin mennä leikkaukseen MM-kisojen jälkeen. Kuntouduin siitä nopeasti ja nautin otteluista, enkä kärsinyt kipuja harjoitusten tai liikkumisen kanssa. Muutamaa ottelua myöhemmin, pelasimme Readingia vastaan!