Englannissa käydään kiivasta keskustelua kauden jatkumisesta.

Seurajohtajilla ja poliittisilla päättäjillä on vahva halu saada kausi jälleen käyntiin. Suurin motiivi – ainakin seurajohtajilla – on raha. Jos kautta ei jatketa, seurat menettävät tv-rahaa yhteensä jopa miljardin punnan verran.

Kautta siis halutaan jatkaa, mutta miten ja missä? Sarjataulukon tyvipään seurojen johtajat ovat kritisoineet aikeita käyttää peleissä vain muutamia neutraaleja stadioneita. Jälleen puhuu raha, sillä häntäpään seurat pelkäävät putoamista – ja valioliigapaikan tuoman rahan menettämistä.

Maan jalkapallopoliisiyksikön johtaja Mark Roberts kritisoi voimakkaasti seurajohtajien valitusta ja kehotti ihmisiä asettamaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin.

– Minua on alkanut huolestuttaa keskustelut ja kommentit, joita osa jalkapalloväestä on esittänyt, Roberts sanoi Sky todaylle.

– Heidän olisi syytä ymmärtää asioiden mittasuhteet. On nähty kommentteja, kuten ”me saatamme pudota”, ”me emme halua pelata neutraaleilla stadioneilla”, ”kun me pelasimme näitä ja näitä vastaan vieraissa, heillä oli fanit tukenaan”, ”menetämme edun, jos pelaamme kotonamme ilman kannattajia”, ”me haluamme voittaa pytyn”.

– Ymmärrän, että jalkapallomaailmassa nämä ovat isoja asioita. Mutta ne eivät ole kovin isoja asioita, kun otetaan huomioon, että 30 000 ihmistä on kuollut ja luku nousee edelleen.

– Tottakai me haluamme saada kauden käyntiin mahdollisimman pian taloudellisista syistä ja siksi, että ihmisillä olisi taas jotain iloittavaa. Mutta me emme voi sen vuoksi asettaa vaaraan enää yhtään uutta ihmishenkeä.

On kaavailtu, että Valioliiga voisi jatkua kesäkuun 12. päivä. Mitään vahvistusta ei kuitenkaan vielä ole.

– En halua asettaa tarkkaa päivämäärää. Me keräämme yhä tietoa terveydenhuollon saralta. Eiköhän jatketa kautta vasta sitten, kun se on järkevää. Se, milloin jonkun pelaajan sopimus päättyy, ei kiinnosta minua.