Erling Braut Hålandin entinen valmentaja Alf Ingve Berntsen on kehottanut nuorta Dortmund-hyökkääjää harkitsemaan siirtoa Liverpooliin, kyseenalaistaen samalla Manchester Unitedin ja muiden suurseurojen siirtotaktiikoita huippulupauksen suhteen.

Vasta 19-vuotias Håland on osoittanut kuluvan kauden aikana sekä RB Salzburgin että Dortmundin riveissä, että hänellä on potentiaalia nousta yhdeksi maailman parhaimmista maalipyssyistä.

Nyt Hålandin entinen valmentaja norjalaisseura Byrne FK:stä on kehottanut häntä seuraamaan hänen isänsä Alf Inge Hålandin jalanjälkiä ja siirtymään Englantiin. Nuorukaisen isä pelasi ennen sekä Leedsissä että Manchester Cityssä, mutta Berntsen haluaisi nähdä Dortmund-kärjen tulevaisuudessa Anfieldilla.

– Olen Liverpoolin fani, joten totta kai, haluaisin nähdä hänet pelaavan siellä, Berntsen kertoi 90min.comin haastattelussa.

Erling Braut Håland ehti rikkoa oman 40 maalin rajapyykkinsä ennen kauden keskeytymistä. Kuva: Getty Images

– Englantilainen jalkapallo on selkeästi suosituinta Norjassa. Ja suurin osa nuorista norjalaispelaajista unelmoi Valioliigassa pelaamisesesta, kuten unelmoi myös Erlingin isä.

– Minä todella uskon, että hänellä on tarvittava määrä taitoa pelata sen (Liverpoolin) tasoisessa seurassa.

Berntsen ei myöskään ymmärrä, mikseivät Hålandin perässä olleet Manchester United ja Real Madrid yrittäneet saada superlupausta kovemmin joukkueeseensa viime tammikuussa. Hänen mielestään hyökkääjälupaus oli jo osoittanut olevansa valmis isoa seuraa varten.

[readmore from=Siirtouutiset]

– En tiedä minkälainen siirtostrategia Manchester Unitedilla, Real Madridilla ja muilla suurseuroilla oli Erlingin suhteen. Mutta jos olisin ollut vastuussa näistä seuroista, olisin napannut hänet saman tien.

– Hän on jo todella hyvä pelaaja, hän on osoittanut erinomaista persoonaa, hän tekee paljon maaleja, olivat vastustajat minkä tasoisia tahansa, ja hän on vasta 19-vuotias.

– Hän tulee jatkamaan kehittymistä, ja kahden vuoden päästä hän tulee olemaan yksi parhaista.