Tänä kesänä jalkapallomaailmassa povataa normaalia huomattavasti enemmän pelaajavaihtoja, sillä koronaviruksen vuoksi seurojen talous ei ole hyvällä tolalla.

Nyt lehdet Italiassa ja Espanjassa kertovat, että Manchester City, Barcelona ja Internazionale suunnittelevat keskenään isoa vaihtokauppaa.

Man City saisi Barcelonasta Nélson Semedon ja antaisi tilalle João Cancelon. Cancelo ei kuitenkaan jäisi Barcelonaan, vaan siirtyisi saman tien Interiin, joka taas päästäisi Cancelon saatuaan Lautaro Martínezin Barcelonaan.

Alun perin kolmen kimpan paljasti italialaislehti Corriere dello Sport. Nyt barcelonalainen Sport-lehti on saanut Barcelonan sisältä vahvistuksen, että tällaista kuviota todella puuhataan.

Cityn näkökulmasta oikea pakki vaihtuisi toiseen. Seura maksoi 25-vuotiaasta Cancelosta Juventukselle 65 miljoonaa euroa alle vuosi sitten. Samassa yhteydessä Danilo siirtyi Juventukseen 37 miljoonalla eurolla, eli periaatteessa City osti Cancelon 28 miljoonalla.

Portugalilainen on pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien 24 ottelua. Vaikka Cancelo on jäänyt nokkimisjärjestyksessä Kyle Walkerin taakse, tilastotekoihin perustuvan Whoscoredin rankingin mukaan Cancelo on ollut tämän kauden Valioliigassa Cityn kahdeksanneksi paras pelaaja.

Semedo on vuoden Canceloa vanhempi ja Cancelon tavoin portugalilainen. Hän siirtyi Barcelonaan Benficasta 35,7 miljoonan euron kaupassa kesällä 2017. Tällä kaudella Semedo on pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien 29 ottelua.

Portugalin maajoukkueessa Cancelo ja Semedo ovat vuorotelleet avauksessa.