Liverpoolin entinen kärkipelaaja Rickie Lambert sanoo Bristol Postin haastattelussa, että hän joutui vaikeaan paikkaan siirtyessään seuraan Southamptonista vuonna 2014.

Kyseessä oli pelaajalle unelmien siirto, sillä kyseessä oli hänen kotikaupunkinsa seura.

– Huomasin kuitenkin, että kaikki pelaajat olivat järkyttyneitä Luis Suárezin menettämisestä ja kuinka paljon heidän pelinsä pyöri hänen ympärillään. Minusta ei koskaan olisi ollut hänen korvaajakseen, vai mitä? Joukkueeseen meneminen hänen jälkeensä oli vaikeata, erittäin vaikeata, Lambert toteaa.

Liverpoolin silloinen manageri Brendan Rodgers hankki sitten tuittupäisen italialaiskärjen Mario Balotellin, joka nousi heti nokkimisjärjestyksessä Lambertin ohi. Tämä ei pystynyt ymmärtämään sitä.

– Tapa, jolla hän (Balotelli) harjoitteli, oli häpeällinen. Harjoituskentän ulkopuolella hän on aika positiivinen, miellyttävä kaveri, mutta hänen persoonansa harjoituskentällä ei ole hyvä, Lambert kertoo.

– Pelatessaan hän kyllä yritti, ja olen tavannut sen tyyppisiä pelaajia aiemmin, mutta he ovat yleensä riittävän hyviä selviytyäkseen siitä seuraamuksitta. Hän ei kuitenkaan ollut.

Lambert ei käsittänyt, miksi Rodgers katsoi tilannetta läpi sormien ja valitsi Balotellin kokoonpanoon ennen häntä.

– Se vaikutti minuun suoraan, mutta joukkueeseen sillä oli negatiivinen vaikutus. Rehellisesti sanoen samaan aikaan tiedän, etten pelannut riittävän hyvin Liverpoolissa. En ollut tarpeeksi armoton saadessani tilaisuuksia, eikä ajoitus ollut hyvä.