Ronaldinho kuului muutaman vuoden ajan maailman parhaiden pelaajien joukkoon.

Brasilialaistaituri voitti Ballon d’Orin tammikuussa 2005. FIFA antoi vuoden miespelaaja -palkinnon Ronaldinholle kahdesti vuosina 2005 ja 2006.

Barcelonassa tähtiloistoon noussut Ronaldinho oli aikoinaan lähellä siirtoa Manchester Unitediin.

Kesällä 2003 Manchester United oli tosissaan silloin PSG:tä edustaneen Ronaldinhon kintereillä, mutta lopulta Ronaldinho päätyi 32 miljoonan euron siirtosummalla Barcelonaan.

Manchester Unitedin seuralegenda Paul Scholes kertoi BBC:lle siitä, miten lähellä Ronaldinhon saapuminen Old Traffordille olikaan.

– En muista tarkalleen, mikä vuosi oli kyseessä, mutta todella uskoin saavamme hänet. Olimme harjoitusturanuskiertueella ja ajattelin seuran olevan hyvin lähellä siirrosta tiedottamista ja pelinumeron antamista, mutta hän muutti mieltään viime hetkellä ja teki sopimuksen Barcelonan kanssa, Scholes päivitteli.

– Se oli outoa, koska pelasimme sillä harjoituskaudella Barcelonaa vastaan ja mietimme, että pelaisimme Ronaldinhon kanssa. Hän oli siirtymässä meille PSG:stä ja uskoimme hänen tuovan meille jotain erilaista ja poikkeavaa – samalla tavalla kuin Eric Cantona. Sitten kolme päivää myöhemmin pelasimme häntä vastaan harjoitusottelussa ja kaikki yritimme potkia häntä, koska hän ei siirtynyt Manchester Unitediin.