Valioliiga on ollut tauolla koronaviruspandemian seurauksena yli kahden kuukauden ajan.

Kauden on alustavasti tarkoitus jatkua kesäkuussa. Vielä ei tiedetä, pelataanko otteluita seurojen omilla kotistadioneilla, vai viedäänkö ottelut pelattavaksi neutraaleille stadioneille.

Liverpool johtaa Valioliigaa peräti 25 pisteen erolla toisena olevaan Manchester Cityyn, kun sarjaa on pelaamatta yhdeksän kierrosta. Liverpool on siten äärimmäisen lähellä mestaruuden varmistamista.

Liverpoolin seuralegendan John Barnesin mielestä Liverpoolille ei voi antaa Valioliigan mestaruutta, jos sarjasta ei pudoteta seuroja. Aikoinaan vajaat 400 ottelua Liverpoolissa pelanneen Barnesin mukaan on järjetöntä, että kautta yritetään saada jatkumaan näissä olosuhteissa.

– Silloin heille ei voisi antaa mestaruutta, jos yksikään seura ei putoa Valioliigasta tai nouse Valioliigaan. Ihmiset puhuvat siitä, miten kausi on saatava päätökseen ja pelattava loppuun, mutta se pitäisi pelata vasta silloin, kun se on turvallista. Se saattaa viedä puoli vuotta, vuoden tai kaksi vuotta, kunnes on turvallista pelata, Barnes totesi BBC:lle.

– Jalkapallokauden ei ole pakko aina käynnistyä elokuussa ja loppua toukokuussa. Aikatauluja voi soveltaa etenkin tässä tilanteessa. Siinä ei ole kyse uhrauksista, vaan ainoastaan aikataulujen muuttamisesta. Meidän pitäisi päätyä siihen ratkaisuun.