Norwichin urheilutoimenjohtaja Stuart Webber on tehnyt selväksi, että seura suostuu tippumaan sarjaporrasta alemmas vain, jos Valioliigan kausi pelataan loppuun. Webberin mukaan myös Leedsin ja West Bromwichin tulisi pelata kautensa loppuun Mestaruussarjassa, jotta ne voivat nousta Valioliigaan.

Webberin edustama Norwich on Valioliigassa vihoviimeisenä, kuuden pisteen päässä putoamisviivasta, kun yhdeksän kierrosta on pelaamatta.

Valioliiga on ollut keskeytettynä maaliskuun puolivälistä lähtien koronaviruspandemian takia.

Ison-Britannian hallitus ja poliisi ovat kannattaneet sarjan pelaamista loppuun neutraalikentillä, joiden avulla vältettäisiin kannattajien kokoontuminen stadionien ulkopuolelle. Mikään seura ei lähtökohtaisesti halua luopua kotiedustaan, mutta osa seuroista, joista valtaosa on taulukon häntäpäässä, vastustaa puolueettomilla kentillä pelaamista muita jyrkemmin. Tuoreimpien lehtitietojen mukaan brittihallitus on keventänyt suhtautumistaan neutraalikenttien suhteen.

Webberin mukaan Norwichin pelaajat haluavat jatkaa pelaamista mahdollisimman pian, mutta he kaipaavat lisää takeita turvallisuudestaan.

– Minusta se pitää ratkaista kentällä, eikä sen ulkopuolella, koska kauden jatkumisen ympärillä on iso kysymys siitä, että jos jatkamme, kolme joukkuetta putoaa, kommentoi Webber Sky Sportsille.

Huuhkajien Teemu Pukki on Norwichin tämän kauden paras maalintekijä 11 osumallaan. Kuva: Getty Images

– Mutta myös Mestaruussarjan on jatkuttava ja pelattava kaikki pelinsä. Me emme voi hyväksyä tilannetta, jossa me pelaamme kaikki pelimme ja putoamme, mutta Mestaruussarja ei voikaan pelata ja silti sieltä nostetaan joukkueita, jotka eivät ole pelanneet kauttaan loppuun. Me emme tiedä, antaako hallitus heidän pelata.

– Se on vähän kuin sanoisi, että FA Cup päättyy nyt. Me olemme puolivälierissä, olemme voittaneet Mestaruussarjan top 6 -joukkueen vieraissa ja kaksi Valioliiga-seuraa vieraissa. Tarkoittaako se, että me voitamme FA Cupin, pääsemme Eurooppaan ja saamme kaikki mitalin?

– Joten minusta se on urheilullisesta näkökulmasta todella tärkeä asia. Se on ratkaistava kentällä, sekä nousijat että putoajat, ja me hyväksymme sen. Me johdamme seuraamme varautuen siihen, että jäämme sarjassa viimeiseksi. Niin me hoidamme budjettiamme, koska niin meidän pitää. Näillä säännöillä me pelaamme.