Bosnia-Hertsegovinan ja AS Roman kapteeni Edin Džeko paukutti viime vuosikymmenellä Manchester Citylle 189 ottelussa yhteensä 72 maalia ja voitti kaksi Valioliigan mestaruutta, mutta häntä ei vaikuta kiinnostavan paluu Englantiin.

Džekoa, 34, on huhuttu takaisin Valioliigaan tasaisin väliajoin. Viime kaudella hänen perässään olivat lehtitietojen mukaan ainakin West Ham ja Everton, jonka kiinnostuksesta bosnialaishyökkääjä sai tietää erään Mestarien liigan ottelun yhteydessä.

Jalkapalloselostaja Ian Darke kertoi ESPN:n haastattelussa, että hänen kommentaattorinaan toiminut Owen Hargreaves kysyi pelin jälkeen Džekolta, mitä mieltä bosnialaishyökkääjä on Evertonista, mutta hänen vastauksensa ei jättänyt mitään epäselväksi.

– Uskon, että ilmasto vaikuttaa siihen [mihin pelaajat haluavat siirtyä].

– Kerron teille tarinan siitä, kun olimme selostamassa Roman ottelua Mestarien liigassa. Kommentaattorinani toiminut Owen Hargreaves pääsi puhumaan Džekolle ottelun jälkeen ja sanoi: ”Tiesitkö, että Everton on kiinnostunut sinusta?”

– Ja hän vastasi: ”Mitä luulet, että aion tehdä? Voin jäädä Roomaan tai mennä Merseysiden kaatosateeseen pelaamaan Evertoniin. Älä kysy tuosta uudestaan.”