Englannin Kakkosliigassa pelaavat seurat ovat yksimielisesti äänestäneet kauden ennenaikaisen päättämisen puolesta perjantain kokouksessa. Lopullinen päätös kauden lopettamisesta vaatii kuitenkin vielä EFL:n ja FA:n vahvistuksen.

Kaikki 24 seuraa olivat myös samaa mieltä siitä, että mestarijoukkueen kruunaamisen lisäksi neljän seuran pitäisi nousta sarjaporrasta ylemmäs. Kakkosliigaseurat haluaisivat pelata runkosarjan jälkeiset nousukarsinnat normaalilla tavalla, mutta kenenkään ei haluta putoavan sarjatasoa alemmas.

Tällä hetkellä suomalaisvahti Will Jääskeläisen edustama Crewe Alexandra, Swindon Town ja Plymouth Argyle ovat nousemassa suoraan Englannin Ykkösliigaan. Nousukarsintoihin olisi sen sijaan etenemässä Exeter City, Cheltenham Town, Colchester United ja Northampton Town.

EFL on kuitenkin ilmoittanut, että sarjataulukon lopulliset sijoitukset tullaan päättämään painottoman pisteet-per-ottelu-systeemin avulla, mikä voi muuttaa joukkueiden nykyisiä sijoituksia.

[readmore from=koronavirus]

Stevenage on tällä hetkellä sarjataulukon pohjalla, eikä se putoaisi ehdotuksen myötä pois Kakkosliigasta. EFL ei kuitenkaan ole tehnyt vielä ”minkäänlaisia lupauksia” idean hyväksymisen suhteen.

Englannin Ykkösliigassa seurat eivät päässeet yhteisymmärrykseen kauden ennenaikaisesta päättämisestä, sillä kuusi joukkuetta haluaisi yhä saada kauden viimeisetkin pelit pelattua. Ykkösliigaseurojen on määrä kokoustaa uudelleen ensi viikon maanantaina.

Lähteet: Sky Sports, talkSPORT, BBC