Juventuksen huipputoppari Giorgio Chiellini on ylistänyt Sergio Ramosia hänen kohua herättäneestä kaadostaan, joka aiheutti Liverpool-tähti Mohamed Salahille ikävän olkapäävamman Mestarien liigan finaalissa vuonna 2018.

Real Madridin puolustaja Ramos otti Salahia kädestä kiinni ja veti hänet maahan loppuottelun ensimmäisellä puoliajalla, pakottaen hallitsemattomasti laskeutuneen egyptiläislaiturin vaihtoon. Salah jätti kentän kyyneleet silmissä, ja joutui lopulta leikkaukseen kesän MM-kisojen alla.

Ramosin tempaus keräsi paljon kritiikkiä finaalin jälkeen, mutta italialaistähti Chiellinin mielestä se oli täydellinen esimerkki espanjalaistopparin ”pirullisesta nokkeluudesta”, mikä tekee hänestä myös ”maailman parhaimman puolustajan”.

Mohamed Salah ei pystynyt jatkamaan ottelua rajun kolauksen jälkeen. Kuva: Getty Images

– He sanovat hänen olevan impulsiivinen, eikä taktinen, ja että 8-10 päästetyistä maaleista syntyvät joka kausi hänen virheistään. He sanovat myös, että hän on hyvin tekninen ja että hän olisi parempi hyökkääjänä, toisin kuin vaikkapa minä, Chiellini kertoo uudessa omaelämäkerrassaan Daily Mailin mukaan.

– Joka tapauksessa, hänellä on kaksi luonteenpiirretä, joita lähes kenelläkään muulla ei ole. Hän tietää miten nousta ratkaisevaan rooliin isoissa peleissä, tehden väliintuloja joille ei löydy loogisia selityksiä, ja jotka voivat jopa aiheuttaa loukkaantumisia hänen pirullisen nokkeluutensa ansiosta.

– Se Salahiin kohdistunut teko vuoden 2018 Mestarien liigan finaalissa oli mestarillinen veto. Hän on aina sanonut, ettei hän tehnyt sitä tarkoituksella, tietäen kuitenkin, että yhdeksän kertaa kymmenestä tuollaisella kaatumisella, ettei päästä ollenkaan irti, on mahdollista rikkoa vastustajan käsi.

Sergio Ramos lohdutti Mohamed Salahia hänen joutuessa vaihtoon. Kuva: Getty Images

Ramos ei saanut minkäänlaista rangaistusta rikkeestään Salahia vastaan, vaikka hän heittikin suurimman osan kehonsa painosta Liverpool-hyökkääjän olalle kaatumisen yhteydessä.

Salahin loukkaantuminen koitui pahaksi takaiskuksi Jürgen Kloppin joukkueelle, joka lopulta hävisi finaalin Real Madridille 1-3-lukemin Kiovassa.