Liverpoolin tähtihyökkääjä Mohamed Salah hylkäsi Real Madridin tarjouksen vuonna 2018 jäädäkseen Anfieldille, kertoo Egyptin maajoukkueen entinen apuvalmentaja Hany Ramzy.

Salahia ollaan yhdistetty hänen kolmivuotisen Liverpool-uransa aikana useampaan otteeseen pois seurasta, useinmiten Barcelonaan tai Real Madridiin.

Kaksi vuotta sitten jälkimmäinen tekikin hänelle ”todella hyvän” siirtotarjouksen, joka ei kuitenkaan saanut 27-vuotiasta laitahyökkääjää lähtemään pois Liverpoolista.

– Kun tein töitä Hector Cuperille, meillä oli harjoitusleiri Sveitsissä [maaliskuussa 2018], Ramzy kertoi urheiluohjelma OnTime Sportsin vieraana.

– Juttelin Salahille, ja hän kertoi minulle että Real Madrid oli lähettänyt hänelle tarjouksen.

– Se tarjous oli todella hyvä, mutta Salah keskusteli siitä minun ja herra Cuperin kanssa, ja hän päätti jäädä Liverpooliin, koska hän tunsi olonsa viihtyisäksi siellä.

Tarjous saapui vain muutamaa kuukautta ennen kuin Salah ja Liverpool kohtasivat Real Madridin Mestarien liigan finaalissa Kiovassa.

Mohamed Salah loukkaantui Mestarien liigan finaalissa vuonna 2018. Kuva: Getty Images

Madrid voitti finaalin 3-1-lukemin Karim Benzeman ja Gareth Balen maaleilla, mutta peliä varjosti Salahin aikainen loukkaantuminen, joka pakotti hänet pois kentältä jo loppuottelun ensimmäisellä puoliajalla.

Sergio Ramos kaatoi Salahin niin, että hänen olkapäänsä meni sijoiltaan. Italian huipputoppari Giorgio Chiellini kuvaili Real Madrid -puolustajan tekoa hiljattain ”mestarilliseksi vedoksi” (lue lisää).

Joka tapauksessa, Salah kuntoitui leikkausta vaatineesta olkapäävammastaan juuri ennen kesän MM-kisoja. Hän teki Egyptin kaksi ainoaa maalia, kun joukkue jäi lohkonsa pohjalle ilman yhtäkään pistettä.