UEFA haluaa viimeistellä Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan keskeytyneet kaudet elokuuhun mennessä, liiton presidentti Aleksander Ceferin on paljastanut.

Suurin osa eurooppalaisista sarjoista päätettiin keskeyttää maaliskuussa koronaviruspandemian takia, mutta useat liigat ovat jo ilmoittaneet jatkavansa pelaamista tulevien viikkojen aikana.

Valioliigaseurat tulevat äänestämään maanantaina siitä, miten joukkueet palaavat harjoituksiin. Ranskan ja Hollannin pääsarjat päätettiin keskeyttää tämän kauden osalta kokonaan, mutta esimerkiksi Saksassa jalkapallo käynnistyi uudelleen tänä viikonloppuna.

Ceferin uskoo, että ainakin ”80 prosenttia” kansallisista liigoista tullaan vielä pelaamaan päätökseen. Sekä Mestarien liigan että Eurooppa-liigan neljännesvälierät ovat tosin vielä osittain kesken.

[readmore from=koronavirus]

– Meillä on idea, mutta meidän on odotettava että UEFA:n järjestelykomitea hyväksyy nämä päivämäärät. Voin kuitenkin sanoa, että eurofutiskausi tullaan viimeistelemään – jos asiat säilyvät tällaisena kuin ne ovat nyt – elokuuhun mennessä, Ceferin kertoi BeIN Sportsille.

– Ottaen huomioon miten asiat ovat nyt, olen varma että me voimme pelata eurokauden päätökseen, ja se tarkoittaa siis UEFA:n seurakilpailuja.

– Uskon että suurin osa liigoista tullaan myös pelaamaan päätökseen. Ne jotka eivät pelaa, se on niiden oma päätös. Mutta heidän on silti pelattava karsinnat, jos he haluavat osallistua UEFA:n euroturnauksiin.

Lähde: Sky Sports