Sheffield Unitedin viime kesän ennätysostos, skotlantilaishyökkääjä Oliver McBurnie, myöntää, ettei olisi ikinä osannut odottaa joukkueen menestyvän näin hyvin Valioliigassa.

Sarjanousijoiden oletetaan yleensä taistelevan ensimmäisellä kaudellaan putoamista vastaan, mutta 12 vuoden tauon jälkeen pääsarjatasolle palannut Sheffield United taistelee jopa paikasta Mestarien liigaan. Blades on viiden pisteen päässä neljättä sijaa miehittävästä Chelseasta, joka on pelannut ottelun enemmän.

Saavutus kuulostaa vielä uskomattomammalta, kun ottaa huomioon, että vielä kolme vuotta sitten Sheffield United pelasi Ykkösliigassa.

McBurniekin, 23, on kulkenut pitkän matkan europelien porteille, vaikka hän pelasi Valioliigassa jo aiemmin Swansean riveissä. Viisi vuotta sitten hän käväisi pelaamassa Englannin viidenneksi korkeimalla sarjatasolla.

Televisiojuontaja Sioned Dafydd huomautti McBurnielle, että vielä viime kaudella hän pelasi Rotherhamia vastaan Mestaruussarjassa, mutta ensi kaudella vastassa saattaa olla vaikkapa Real Madrid.

– Kaikella kunnioituksella Rotherhamia kohtaan, mutta voitteko kuvitella sitä, New York Stadiumilta Bernabeulle? McBurnie naureskeli Sheffield Starin mukaan.

– Sitä on hullua ajatella, että Mestaruussarjan keskikastista voi nousta pelaamaan potentiaalisesti Eurooppa-liigaan tai Mestarien liigaan. Se olisi erityistä.

– Jalkapalloilijana haluaa aina pelata korkeimmalla tasolla ja testata omaa osaamistaan parhaita pelaajia vastaan. Unelmani on aina ollut pelata ehdottomalla huipulla.

– Olen pelannut maajoukkueessa ja olen pelannut Valioliigassa. Mestarien liigan lisääminen tuolle listalle olisi uskomatonta, eikä moni ihminen olisi uskonut siihen.