Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters myöntää, että sarjan kaavailtua paluupäivää saatetaan vielä siirtää.

Englannin pääsarja on ollut koronaviruspandemian takia keskeytettynä maaliskuun puolivälistä lähtien. Valioliigan seurat ovat sopineet, että ne voivat tänään, tiistaina, aloittaa harjoittelun pienryhmissä, mutta kontaktiharjoittelua ei ole vielä sallittu.

Valioliiga on suunnitellut jatkavansa pelejään 12. kesäkuuta, mutta Masters myönsi maanantaina, että päivämäärä ei ole kiveen hakattu. Valioliiga keskustelee vielä pelaajayhdistyksen ja liigamanagerien yhdistyksen kanssa, tulisiko joukkueiden eristäytyä kahdeksi viikoksi hotelleihin ennen kauden jatkumista. Saksassa Bundesliigan joukkueet viettivät viikon hotellikaranteenissa ennen kuin kausi jatkui viime viikonloppuna.

– Me olemme keskittyneet tähän välietappiin, mutta emme ole virallisesti sitoutuneet kesäkuun 12. päivään. Emme ole muuttaneet aloituspäivää, mutta meidän on oltava joustavia sen suhteen, kommentoi Masters The Timesin mukaan.

– Voimme vahvistaa kauden jatkumispäivän vasta, kun tiedämme, milloin voimme aloittaa kontaktiharjoittelun ja kun olemme käyneet kunnon keskustelun seurojen kanssa siitä, kuinka paljon ne tarvitsevat aikaa pelaajien kuntotason nostamiseksi.

– Joten me emme ole vaihtaneet aloituspäivää, meidän on vain oltava joustavia sen suhteen.

Valioliigan lääketieteellisen neuvonantajan Mark Gillettin mukaan sarjan on turha odottaa muutoksia kansallisessa koronavirustilanteessa.

– Meille on tehty hyvin selväksi, että kansallinen terveystilanne ei tule muuttumaan seuraavan 6-12 kuukauden aikana. Meidän on tehtävä samantyyppisiä kulttuurillisia muutoksia harjoituskeskuksissa ja jalkapalloilijoiden käytökseen, kävimme tämän keskustelun nyt tai missä tahansa vaiheessa tätä vuotta. On tärkeää, että ihmiset ymmärtävät sen.