Barcelona on menettämässä lahjakkaan Xavier Mbuyamban.

18-vuotias hollantilaistoppari siirtyi Barcaan viime kesänä, mutta jo nyt nuorukainen on jatkamassa muualle. Pelaajan agentin mukaan syynä on seuran kaoottinen sisäpoliittinen tilanne. Vaikka Mbuyamba on jo päässyt harjoittelemaan edustusjoukkueen kanssa ja vaikka Barcelona on tarjonnut pelaajalle jatkosopimusta, Mbuyamba ei aio jäädä Kataloniaan.

– Epätietoisuus on valtava. Barcelonassa valmistaudutaan puheenjohtajavaaliin, joten on mahdollista, että johtokuntaan tulee paljon uusia henkilöitä. Poliittisesti seurassa on hyvin rauhatonta ja urheilullisesti asioista vallitsee suuri erimielisyys, Mbuyamban agentti Carlos Barros sanoi Voetbal Internationalille.

– Kun ajatellaan, että jopa Ansu Fatin lainaamista muualle harkitaan… Miten lahjakkuudet muka voisivat lyödä läpi Barcelonassa?

Barrosin puheiden mukaan Mbuyamballe riittää ottajia. Vahvimmilla juuri nyt on Chelsea, joka on siirtokieltonsa kärsinyt.

– Lähes kaikki Euroopan suurseurat ovat kyselleet Xavierista. Niihin lukeutuu myös Real Madrid, mutta se olisi tietysti puhuttava siirto.

– Juventus ja Inter ovat kiinnostuneita, aivan kuten Englannin ja Saksankin suurseurat. Parhaat kortit ovat Chelsealla. Heidän kanssaan keskustelimme tietysti huolella jo viime vuonna.

– Chelseassa vallitsee ainutlaatuinen jalkapalloilmapiiri. Lounaalla istutaan edustusjoukkueen pelaajien kanssa. Seura on laatinut Xavierille kunnianhimoisen suunnitelman.

– He uskovat aidosti, että hän voisi debytoida edustusjoukkueen avauksessa vuoden tai kahden sisällä. [Manageri Frank] Lampard on jo osoittanut, ettei hän kainostele nuorten pelaajien peluuttamista. Olisi mahtavaa, jos hän voisi pelata jo 20-vuotiaana Chelsean avauksessa.