Ashley Cole siirtyi kesän 2006 siirtoikkunan viimeisenä päivänä Arsenalista Chelseaan.

Laitapuolustaja kuului vuosien ajan kasvattajaseuransa Arsenalin avauskokoonpanoon, mutta jätti seuran ja siirtyi paikallisvastustajan paitaan.

Cole voitti Arsenalissa muun muassa kahdesti Valioliigan ja kolmesti FA Cupin. Chelseassa Englannin entinen A-maajoukkuepelaaja pelasi vajaat 350 ottelua, ja oli voittamassa kerran Valioliigaa, kolmesti FA Cupia ja kerran Mestarien liigaa.

Uransa hiljattain lopettanut Cole kertoi BBC:lle, miksi siirtyi Arsenalista Chelseaan.

– Kun pääsin Arsenalin edustusjoukkueeseen, oli meillä kasassa aikamoinen joukkue. Siellä oli Martin Keownit, David Seamanit, Patrick Vieirat, Thierry Henryt ja Tony Adamsit. Heidän alkaessa poistumaan seurasta tunsin, että siinä menestystä tuoneessa kulttuurissa alkoi olla reikiä, joita ei täytetty. Tunsin, että koko voittamisen kulttuuri hävisi.

– Halusin löytää samanlaisen voittamisen kulttuurin ja tahdon. Menin Chelseaan ja löysin sen uudelleen.

Chelsea tarjosi Colelle tiettävästi huomattavasti rahakkaampaa sopimusta kuin Arsenal. Colen mielestä se ei kuitenkaan vaikuttanut päätökseen vaihtaa seuraa Lontoon sisällä.

– Se on jotain, mikä vain tapahtui. Ehkä sen piti mennä niin. Mielestäni on kuitenkin epäreilua, että ihmiset väittävät sen olleen vain rahasta kiinni, koska se ei ollut niin. Se oli varmaan viimeisin asia, jota mietin päässäni.