Arsenalin entinen puolustaja Bacary Sagna on muistellut Tykkimiesten In Lockdown -podcastissa kroatialaiskärki Eduardo da Silvan hirvittävää loukkaantumista.

Eduardon pohjeluu murtui ja nilkka meni sijoiltaan, kun Birminghamin Martin Taylor taklasi häntä helmikuussa 2008. Sagnan mukaan monelle Arsenalin pelaajalle kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun he näkivät niin pahan vamman.

– Se oli järkytys kaikille. Muistan, että Cesc (Fàbregas) oli aivan valkoinen nähtyään loukkaantumisen jäljet. Olimme järkyttyneitä, koska Eduardo oli veljemme, ja kun joku loukkaantuu, kaikki loukkaantuvat, Sagna sanoi.

– En tiedä, oliko sillä vaikutusta loppupeliin, mutta aivan varmasti se oli kautemme käännekohta. Olemme kaikki erilaisia ja ilmaisemme tunteemme eri tavalla. Jotkut kestävät sen, jotkut haluavat jatkaa eteenpäin ja joillekin se on vaikeata. Olemme vain ihmisiä.

Sagna korosti loukkaantumisten kuuluvan jalkapalloon. Kaikki tietävät, että joku voi saada vakavan vamman.

– Se oli paha päivä. Rehellisesti sanoen menetimme kaiken. Emme voittaneet, koska menetimme pelaajamme. Hän teki silloin kaikki maalimme, hän oli kliininen. Sillä kaudella hän teki maalin joka kerta ollessaan maalin edessä.

Eduardon toipuminen takaisin pelikuntoon kesti vuoden.