Evertonin toppari Michael Keane, 27, myöntää BBC:n haastattelussa käyneensä ”pohjalla” ja murtuneensa kyyneliin perheenjäsentensä edessä.

Keanen mukaan vaikeuksien taustalla ovat loukkaantumiset ja heikko pelivire. Mies paljastaa lisäksi piileskelleensä, koska hän häpesi peliesityksiään.

– En halunnut mennä ulos, en halunnut nähdä ketään. Häpesin hieman sitä, kuinka asiat sujuivat kentällä, joten en halunnut tulla nähdyksi missään. En halunnut tehdä mitään, Keane toteaa.

– Pidin sen sisälläni pitkään. Tein kovasti töitä, yritin muuttaa asioita jalkapallokentällä, mutta loppujen lopuksi se tavallaan vei minusta voiton. En päätynyt täyteen romahdukseen, mutta käytännössä kyynelehdin kertoessani perheelleni, miltä minusta tuntui.

Englannin maajoukkueessakin esiintyneen Keanen ongelmat alkoivat pian sen jälkeen, kun hän oli heinäkuussa 2017 siirtynyt Burnleystä Evertoniin isolla rahalla.

Keane loukkaantui Liigacupin ottelussa Sunderlandia vastaan. Hän jatkoi kuitenkin pelaamista vielä viikkojen ajan ja päätyi lopulta sairaalaan.

– En halunnut, että minut nähdään heittämässä pyyhe kehään, vaikka minulla oli oikea vamma. Halusin vain mennä kentälle, antaa kaikkeni ja yrittää muuttaa asioita. Jälkikäteen ajatellen se ei luultavasti ollut paras tapa toimia.

Keanen tilanne on hänen omien sanojensa mukaan jo parempi. Hän on saanut apua läheisiltään ja alkanut puhua urheilupsykologin kanssa.