Tänään maanantaina tulee kuluneeksi tasan 15 vuotta siitä, kun Liverpool nousi Milania vastaan kolmen maalin takaa-ajoasemasta ja valloitti Mestarien liigan.

Italialaiset johtivat Istanbulissa 3–0, mutta Steven Gerrard, Vladimír Šmicer ja Xabi Alonso nostivat punapaidat tasoihin, ja Liverpool vei lopulta voiton rangaistuspotkukilpailussa.

Liverpoolin entisen topparin Hyypiän mukaan muutkin kuin Liverpoolin ja Milanin kannattajat muistavat tuon loppuottelun.

– Eniten kysytty kysymys on se, mitä tauolla tapahtui. Ihmiset haluavat tietää sen. En ole laskenut, kuinka monta kertaa olen selittänyt, mitä tapahtui, Hyypiä kertoo CNN:n haastattelussa.

Täydet minuutit loppuottelussa pelanneen suomalaisen mukaan Liverpoolin pukuhuoneessa oli aluksi hyvin hiljaista.

[readmore from=Sami-Hyypiä]

– Kuulimme yleisön laulavan You’ll Never Walk Alonea ulkona. Se on uskomatonta. Oma joukkueesi on 0–3-tappioasemassa, ja yleisö laulaa ulkona koko tauon ajan You’ll Never Walk Alonea. Ehkä se antoi meille hieman voimaa, kertaa Hyypiä.

– (Manageri) Rafa Benítez oli aika rauhallinen. Hän vain sanoi, että ”Pojat, emme voi jatkaa tällä tavalla – meidän on annettava faneille jotakin ilonaihetta toisella puoliajalla. Moni heistä on matkustanut pitkän matkan, jopa autoilla, Istanbuliin katsomaan ja kannustamaan meitä. Meidän on annettava heille jotakin toisella puoliajalla”.

Hyypiä ei kuitenkaan luule edes Benítezin uskoneen tuolloin, että Liverpool voisi vielä venyä ihmenousuun.

– Kun toinen maali tuli aika nopeasti ensimmäisen jälkeen, mielestäni se oli käännekohta. Me aloimme uskoa, että pystymme nousemaan peliin mukaan. Kolmas maalikin tuli aika nopeasti sen jälkeen. Luulen sen olleen myös pieni sokki Milanille, että nousimme 3–3:een.

Hyypiä nostaa CNN:n haastattelussa esiin myös Liverpoolin maalivahdin Jerzy Dudekin huikean kaksoistorjunnan Milanin hakiessa voittomaalia. Dudek nousi punapaitojen sankariksi myös rangaistuspotkukilpailussa.

– Luulen, että kaikki maailman jalkapalloilijat haluavat voittaa Mestarien liigan. Sinä iltana onnistuin voittamaan sen, eikä kukaan vie sitä minulta pois. Se on historiankirjoissa. Se on suurin saavutus, jonka seurajoukkuejalkapallossa voi voittaa, summaa Hyypiä.