Chelsean tähtipelaaja N’Golo Kanté sai viime viikolla seuralta luvan olla osallistumatta joukkueen harjoituksiin koronaviruspelkojen takia.

Kanté oli mukana joukkueen ensimmäisissä harjoituksissa jalkapallotauon jälkeen viime viikon tiistaina. 29-vuotias ranskalaispelaaja halusi kuitenkin jäädä seuraavana päivänä kotiin treenaamaan, eikä häntä olla sen jälkeen Chelsean harjoituksissa nähty.

Aiemmin tänään valioliigaseurat äänestivät yksimielisesti paluusta kontakti-harjoitusten pariin. The Telegraphin mukaan Chelsea-manageri Frank Lampard tulee keskustelemaan uuden linjauksen yksityiskohdista Kantén kanssa, jotta pelaaja voi itse päättää, haluaako hän vielä palata harjoituksiin vai pysyä kotona.

Kantén uskotaan haluavan enemmän lääketieteellisiä takeita turvallisuudestaan ennen kuin hän on valmis palaamaan muiden seuraan. Lisääntyneet tieteelliset todisteet saattavat tarjota hänelle jonkin verran kannustusta.

N’Golo Kantén pelätään jäävän paitsi loppukauden kaikista peleistä. Kuva: Getty Images

Entisen Leicester-pelaajan isoveli kuoli sydänkohtaukseen vain viikkoja ennen kesän 2018 MM-kisoja. Muutamaa kuukautta aiemmin Kanté oli itse pyörtynyt harjoituksissa.

Chelsean maalivahti Willy Caballero on myös paljastanut, että Kanté on ollut erityisen huolissaan omasta terveydestään, vaikka hänellä ei ole missään vaiheessa todettu koronavirustartuntaa.

[readmore from=koronavirus]

– Hänen koronavirustestinsä oli negatiivinen, mutta hänen aikansa karanteenissa on mennyt huonosti, sillä hänellä oli viruksen oireita, jotka saivat hänet pelkäämään, Caballero kertoi Chelsean verkkosivuilla.

– Me arvostamme häntä ja me tulemme odottamaan kunnes hänellä on mukava olla, koska totuus on, että tehdäksesi sitä mitä me teemme, sinulla on oltava hyvä fiilis ja luottamus, ja sitten kun me jatkamme pelaamista, meidän on kaikkien liikuttava yhdessä eteenpäin.

– N’Golo on todella nöyrä ja hyvin ahkera persoona, joka hymyilee aina, ja hänellä on oltava syynsä nostaakseen kätensä ja sanoakseen sanottavansa.