Valioliigaseurat ovat äänestäneet yksimielisesti kontaktiharjoittelun aloittamisen puolesta.

– Valioliigan sidosryhmät ovat tänään äänestäneet yksimielisesti sen puolesta, että kontaktiharjoitteluun voidaan palata. Se on merkittävä askel kohti Valioliigan jatkumista, sarjan tiedotteessa sanottiin.

– Seurat voivat nyt aloittaa joukkueharjoittelun ja ottaa mukaan kaksinkamppailut. Tarpeettomia kontakteja on kuitenkin syytä välttää.

Jo aiemmin valioliigaseurat olivat hyväksyneet pienryhmäharjoittelun, mutta nyt siis joukkueet pääsevät aloittamaan täysimääräisen harjoitustoiminnan.

Vielä ei ole päätetty, milloin kausi jatkuu. Valioliigan on suunniteltu jatkuvan 12:s tai 19. kesäkuuta. Tuore päätös ei ainakaan haittaa suunnitelmien etenemistä.

– Keskusteluja jatketaan kauden jatkamisen suhteen, kunhan olosuhteet sen [kauden jatkumisen] mahdollistavat, tiedotteessa sanottiin.

Valioliiga on ollut keskeytettynä maaliskuun puolivälistä lähtien. Sarjaa on pelaamatta yhdeksän kierrosta (muutamalla joukkueella kymmenen). Liverpool johtaa sarjaa peräti 25 pisteen erolla. Toisena on Man City, jolla on ottelu Liverpoolia vähemmän pelattuna.