Italialaisluotsi Maurizio Sarri saapui Chelsean peräsimeen kesällä 2018 oltuaan vuosien ajan Napolin päävalmentajana. Sarrin visiitti Lontooseen jäi kuitenkin vain yhden kauden mittaiseksi, vaikka sinipaidat voittivatkin Eurooppa-liigan ja saavuttivat myös Valioliigasta paikan Mestarien liigaan.

Italialaisen aisaparina toimi maanmies Gianfranco Zola, joka on myös yksi Chelsean seuralegendoista pelaajana. Ex-hyökkääjä pelasi Chelsean riveissä seitsemän kauden ajan vuosina 1996-2003.

Zola paljasti beIN SPORTSILLE, että pelaajat lopulta väsyivät ja tylsistyivät Sarrin metodeihin ja pelitapaan.

– Aluksi pelaajat noudattivat kaikkea sovittua ja toimivat juuri niin kuin sanoimme. He olivat loistavia. Kuitenkin viikkojen kuluessa pelaajat väsyivät toistojen ja pelattujen pelien määrän vuoksi, ja myös tylsistyivät, Zola paljasti.

– Tylsyys on kuitenkin osa tätä työtä. Joskus täytyy tylsistyä, mutta kun tylsistyy ja jatkaa työntekoa, tulee paremmaksi. Muistan itsekin, kun opettelin pelaamaan jalkapalloa ja potkaisin palloa 300-400 kertaa päivässä. Kyllähän siinä väsyi, mutta se piti tehdä, Zola jatkoi.

Vaikka pelaajien luottamus väheni kauden edetessä Sarrin metodeihin, niin Zola uskoo, että pelaajien ammattimaisuus johdatti joukkueen kuitenkin tuloksellisesti hyvään kauteen.

Lähde: Sky Sports